Andorra Lírica portarà una 'Carmen' molt andorrana el 23 de gener

És el plat fort de la temporada de l'Associació Andorra Lírica,

46360.jpg

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Serà una representació "de creació pròpia", ja que "de principi a fi" estarà impulsada des del país en aspectes com la coreografia, l'escenografia o la direcció artística, tal com ha explicat Jonaina Salvador, representant de l'associació. La darrera proposta de la temporada serà el 4 de juny també a l'Auditori Claror, amb la representació de l'opereta 'La vídua alegre'.

Ara fa gairebé un any que s'estrenava a les Fontetes de la Massana 'La Traviata', impulsada per un grup d'artistes i apassionats de l'òpera. Arran d'aquesta representació naixia Andorra Lírica, una associació creada "per donar continuïtat a la lírica de forma regular", tal com ha defensat aquest dilluns al matí Jonaina Salvador, soprano andorrana principal impulsora d'aquesta iniciativa. La temporada 2015-2016 és la seva estrena i té com a plat fort la representació de l'òpera 'Carmen' de Georges Bizet, que tindrà lloc a l'Auditori Claror el proper 23 de gener. Serà una òpera de creació pròpia treballada des del país i amb professionals del país.

"Tota la concepció de l'obra, de principi a fi, és pròpia", ha explicat Salvador, en aspectes com l'escenografia, el vestuari, la direcció artística o els tècnics que la faran possible. "Utilitzem al màxim els recursos del país", ha afegit. La representació comptarà amb la participació del Cor de Cambra de les Valls d'Andorra i del Cor dels Petits Cantors. Hi haurà sis artistes, dels quals quatre cantants i on Jonaina Salvador interpretarà Carmen i l'andorrà Guillem Forné tindrà el paper de Morales. També hi intervindrà l'actor andorrà Xavi Fernández.

Aquest és el plat fort de la temporada de l'Associació Andorra Lírica, que es va estrenar el passat novembre amb un peculiar maridatge de vi i òpera. La darrera actuació serà 'La vídua alegre' d'Henri Melhiac, una opereta que també es representarà a l'Auditori Claror, en aquest cas el 4 de juny. La voluntat de l'associació és fer tres esdeveniments relacionats amb l'òpera per temporada.

Salvador ha volgut destacar durant la presentació de 'Carmen' que Andorra Lírica està pensada perquè pugui ser una "plataforma per als professionals del país i pels joves talents" en el "difícil" món de la lírica. Com a patrocinadors principals compten amb Anddbank i Tabandor. Aquest matí Josep Maria Cabanes, sotsdirector general d'Andbank, i Albert Mora, director general de Tabandor, han estat presents a la presentació per fer explícit aquest suport.

tracking