Més pressió a Powell amb les noves dades d’inflació
Ahir es van donar a conèixer diverses dades macroeconòmiques de rellevància a la Xina. El PIB va superar les expectatives en el segon trimestre de l’any situant el creixement trimestral en l’1,1%, per sobre del 0,9% previst pels analistes. En termes anuals, l’economia xinesa va avançar un 5,3%, lleugerament per sobre del 5,1% estimat. D’altra banda, la taxa d’atur es va mantenir estable al 5%, sense variacions significatives que puguin alertar sobre un deteriorament del mercat laboral, tot això de la mà d’una producció industrial que ha crescut un 6,4% en el que portem d’any.
Traslladant-nos al continent europeu, el ZEW de confiança inversora d’Alemanya va millorar significativament, situant-se en 52,7, a diferència de la zona euro, on, tot i que es va fer un pas endavant, la lectura va quedar en 36,1, per sota de l’esperat. Malgrat aquesta decepció, l’indicador continua en una tendència ascendent, confirmant la recuperació gradual de la confiança dels inversors europeus. Pel que fa a Espanya, l’IPC va trencar amb la tendència de moderació que havia marcat els tres mesos previs arribant a 2,3%, mentre que la subjacent es va mantenir estable en el 2,2%.
Als Estats Units, l’IPC general va avançar un 2,7% interanual al juny, tres dècimes més que el mes anterior i una dècima per sobre del que s’esperava. En termes mensuals, la inflació es va situar en el 0,3%, complint les previsions. La dada va posar fi a la moderació dels últims mesos i podria ser un factor clau per a la reunió de política monetària que la Reserva Federal celebrarà el pròxim 30 de juliol.
Addicionalment, el Departament del Tresor dels EUA va anunciar que els ingressos fiscals per aranzels han assolit un màxim històric.