detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana s’iniciava ahir amb optimisme a les borses europees amb la relaxació dels spreads dels bons governamentals. Les dades conegudes divendres sobre el mercat laboral americà que indicaven l’alentiment en la creació de llocs de treball i la pujada de la taxa d’atur va fer replantejar el proper moviment de la Reserva Federal. Les borses tancaven en verd, destacant el bon comportament de la borsa italiana, que tancava per sobre de l’1%. L’Eurostoxx tancava entorn al 0,70% gràcies principalment a la contribució del sector financer, el sector d’energia i el sector tecnològic, i l’únic que va quedar en vermell va ser el sector de salut. La borsa britànica va restar tancada per festivitat.

En l’àmbit macroeconòmic ahir destacava la xifra de la inflació majorista de l’eurozona, que va tornar a situar-se en negatiu al mes de març, concretament la taxa es va situar en un -0,4%, en línia a les expectatives dels analistes, encadenant onze mesos consecutius de la taxa en deflació. A Espanya es va publicar l’índex PMI de serveis sorprenent els analistes, situant-se en 56,2 punts (per sobre dels 50 punts que separen l’expansió i la contracció), sent la millor xifra des de maig del 2023.

L’optimisme que la Fed finalment sí que pugui iniciar les baixades dels tipus aquest any van animar els mercats, i així es va veure reflectit en la cotització dels bons governamentals. El bo americà a 10 anys va arribar a cotitzar per sota del 4,50% i la mateixa tendència es va observar a Europa. La referència alemanya a 10 anys va cotitzar entorn al 2,45%.

tracking