detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els mercats europeus van obrir amb to positiu, després dels tancaments en verd de Wall Street gràcies al fet que es redueix la probabilitat que la Reserva Federal en comptes de rebaixar els tipus d’interès els apugi.

Ahir una de les dades més rellevants del dia va ser la xifra de l’evolució del mercat laboral americà. Finalment, la dada va ser pitjor del que esperaven els analistes. Es van crear uns 175.000 llocs a l’abril, una xifra molt per sota de l’estimada. Seria la dada de creació de llocs de treball més baixa des de l’octubre. La taxa d’atur va pujar una dècima, fins al 3,9%, tot i que es manté pròxima als mínims. Amb la publicació de la dada de mercat laboral americà es va veure certa relaxació de les rendibilitats governamentals, arribant a cotitzar el bo americà a 10 anys per sota del 4,50%. Des d’Europa es va publicar la taxa d’atur de la zona euro confirmant que segueix pròxima als mínims històrics.

En to empresarial es van conèixer els resultats d’Apple, que va batre expectatives en beneficis i ingressos, però va decebre en bastants segments i va confirmar una greu frenada en el seu creixement i, especialment, en l’iPhone, el seu producte estrella (un 10% menys que l’any anterior). Va compensar aquestes males notícies amb l’anunci de la major recompra d’accions de la història: 110.000 milions de dòlars que van impulsar les accions. Ahir li va tocar a la banca francesa i Société Générale va anunciar que havia aconseguit 680 milions d’euros. La xifra va superar les estimacions dels analistes. Les dades de Crédit Agricole també va ser ben rebudes, pujant un 55,2% interanual més.

tracking