ORDINO

Ordino prorroga per mig any la moratòria a la construcció

Els tècnics necessiten més temps per revisar les al·legacions a la revisió del POUP

Els cònsols, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, ahir al comú.

Els cònsols, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, ahir al comú.Agències

detail.info.publicated
Ordino

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino prorroga sis mesos més la suspensió d’atorgament de noves llicències urbanístiques. La decisió va rubricar-se en la sessió de consell de comú d’ahir. La mesura, tal com va exposar la cònsol major ordinenca, Maria del Mar Coma, respon a la necessitat de disposar d’un temps addicional per revisar totes les allegacions presentades pels ciutadans de la parròquia amb relació al pla d’ordenació i urbanisme parroquial (POUP). “Amb el temps normal no n’hauríem tingut prou per fer les modificacions necessàries de manera adequada. Per això, la nostra intenció ha estat ampliar aquesta suspensió per poder continuar treballant de manera que tots estiguem satisfets amb el resultat del pla d’urbanisme”, va assegurar Coma. La mandatària va recordar que la moratòria no es podrà prorrogar de nou al novembre. 

“Preval la protecció a l’entorn i la qualitat que hem tingut des que vam fer aquesta suspensió”Maria del Mar Coma, Cònsol major

Coma, que va admetre que el Els cònsols, Maria del Mar Coma i Eduard Betriu, ahir al comú. nal va recordar que la pròrroga no significa que la corporació faci comú treballa a contrarellotge, va explicar que una vegada hagi conclòs aquesta pròrroga, tota la documentació s’haurà de lliurar a la comissió tècnica d’Urbanisme (CTU) perquè la revisi i hi doni el vistiplau, si s’escau. Amb tot, la mandatària comumarxa enrere amb relació al nou pla d’urbanisme. “Preval tot allò que vam dir. Preval la protecció a l’entorn i la qualitat que hem tingut des que vam fer aquesta suspensió”, va assegurar. Tot i això, la cònsol major va afegir que sí que s’hauran de modificar un conjunt de paràmetres amb relació a alguns criteris d’edificabilitat. “S’estan tornant a definir les zones que havien quedat com a no urbanitzables. Voldríem que es convertissin en zones residencials”, va apuntar, tot afegint que s’ha d’acabar d’estudiar, de la mateixa manera que s’hauran d’analitzar al detall els estudis de càrrega. 

“Avui, l’únic que fem és ratificar el que s’havia aprovat en aquell moment”Enric Dolsa, Conseller de la minoria

Per la seva banda, els consellers de la minoria, Enric Dolsa i Jordina Bringué, es van mostrar d’acord amb la pròrroga presentada. “La premissa que jo vaig aprovar posicionant-me a favor del pla d’urbanisme va ser precisament això, per suspendre les llicències d’urbanisme i aturar la disbauxa que hi havia en aquell moment. Avui, l’únic que fem és ratificar el que s’havia aprovat en aquell moment”, va dir el conseller de X’Ordino, Enric Dolsa.

tracking