Ciclisme

El francès Louis Chavanes, el més ràpid a Arcalís

El francès Louis Chavanes es va proclamar ahir vencedor de l’Ordino Pasteur-Como d’Arcalís, primera prova del campionat d’Andorra de contrarellotge, que estrenava nou format, comprimit en una sola jornada.

El corredor francès va necessitar un temps de 47’03” per completar els 17 quilòmetres de l’exigent recorregut, per part del qual va transcórrer el Tour de França en el seu recent pas pel país, en un final ajustat on es va imposar a Guillem Muñoz. Miquel Martínez va ocupar la tercera posició (47’05”). Guy Díaz, sisè a la general i segon a la categoria de majors de 30 anys, va ser el millor andorrà. A la categoria femenina, la victòria a la prova matinal va ser per a la catalana Sandra Santanyes (56’50”), seguida de Mayalen Noriega (59’04”) i Aida Fàbrega (59’50). La millor andorrana a a la Coma d’Arcalís va ser Maria Fargues (1 h 1’17”).

Un total de 51 corredors van prendre ahir el matí la sortida des del centre d’Ordino del total dels 83 inscrits en les dues proves, una xifra que s’apropa el centenar que buscava l’Agrupació Ciclista Andorrana. Al tancament d’aquesta edició es disputava la segona prova, l’Anyós Park Túnel dels dos Valires, individual i de 14 quilòmetres. De la suma del temps de les dues proves en sortirà el vencedor de la Challenge.