PARAPÚBLICA

Escoriza està imputat pel cas de les pensions d’invalidesa

El PS va informar d’una decisió que la CASS va notificar a tots els consellers generals

Josep Escoriza en una compareixença al Consell General.

Josep Escoriza en una compareixença al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Les investigacions de la Batllia envers els sobrepagaments de les pensions d’invalidesa del grup 1 de la CASS han esquitxat el seu actual director, Josep Escoriza, que haurà de declarar davant el batlle com a encausat. L’obertura de les diligències provisionals les va anunciar, no sense “sorpresa”, en una roda de premsa el Partit Socialdemòcrata, que a través de la consellera general Susanna Vela van voler fer palès el seu desconeixement pel que fa al motiu que pot haver dut la Batllia a apuntar cap a la direcció que va alertar dels sobrepagaments i hi ha posat solució, tot i “no entrar a discutir la legitimitat”. La informació, tal com va explicar ahir Vela, va arribar a mans de tots els consellers generals a través d’una notificació que la setmana passada la CASS va enviar avisant de l’obertura de la investigació.

Segons fonts jurídiques contactades pel Diari, aquest procediment no és nou a la Batllia i serveix per cobrir-se les espatlles en cas de voler processar penalment un testimoni. Quan un individu està cridat a testificar en qualitat de testimoni, no pot estar assessorat per cap lletrat, té l’obligació de dir la veritat i, a més, res del que hagi declarat podria ser utilitzat en contra seva en cas que fos processat per un delicte penal. En canvi, com a encausat, l’individu està acompanyat del seu advocat i la declaració pot tornar-se en la seva contra, un procediment que molts juristes troben més garantista. També pel propi afectat.

Les irregularitats de la parapública en els sobrepagaments de les pensions d’invalidesa del grup 1 es remunten a l’any 1970 i es van situar al voltant dels sis milions, tal com el mateix Escoriza, a més del president, Marc Galabert, van explicar. Aquesta és la primera informació que transcendeix de la investigació donat el secret de sumari del cas.

tracking