PIRAGÜISME

Mònica Doria somia una medalla a París

La palista reconeix, però, que el principal objectiu pels Jocs és aconseguir un diploma olímpic

Mònica Doria

Mònica DoriaFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

Quan falten tres mesos per al tret de sortida dels Jocs de París 2024, Mònica Doria afronta la planificació de la temporada amb el focus sobre el gran esdeveniment olímpic de l’estiu. Una cita que Doria i el seu equip afronten “amb els indicadors que la feina que s’està fent és molt bona”, tal com van subratllar ahir en una compareixença a Creand, tant el director tècnic de la Federació de Canoa i Caiac, Toni Cadena, com la mateixa palista. Pel que fa als objectius, Doria va insistir en el fet que “el principal repte és aconseguir un diploma olímpic”, però va deixar anar que “la medalla és un somni”.

El calendari de la palista andorrana està elaborat amb la mirada fixa en els Jocs Olímpics de París. Així, per tal de preparar de la millor manera el gran objectiu de la temporada, Doria renunciarà a competir a la tercera Copa del Món del mes de juny i només anirà a les d’Augsburg (Alemanya) i Praga (República Txeca). Abans, en tres setmanes afrontarà l’Europeu sènior a Ljubljana-Tacen (Eslovènia), mentre que la temporada 2024 acabarà amb les dues últimes Copes del Món durant el mes de setembre a Ivrea (Itàlia) i a la Seu d’Urgell. “Estic molt tranquil·la i confiada, el camí és de millora constant i a poc a poc ens anirem habituant a l’escenari, la gestió mental i les expectatives”, va explicar Doria, que ja ha fet quatre períodes d’entrenaments al canal de París. “És semblant al del Londres, artificial i de construcció nova i amb moviments d’aigua molt similars. No és un canal molt potent, és més físic i en l’àmbit tècnic ens trobem cada cop més còmodes”, va afegir la palista.

La palista Mònica Doria, ahir a la seu de Creand.

La palista Mònica Doria, ahir a la seu de Creand.Fernando Galindo

CREIXEMENT ESPORTIU

El president de la federació, Toni Cadena, va posar en relleu algunes xifres que demostren el creixement exponencial i esportiu de Mònica Doria en els darrers anys. “Quan la Mònica va anar als Jocs de Tòquio, el 2021, tenia el rànquing 42 en caiac, mentre que actualment és l’11a. En canoa es manté en la 10a posició i en la nova modalitat de caiac cros està en la 6a posició del rànquing mundial. A aquestes dades s’hi ha de sumar l’experiència adquirida durant aquests tres anys”, va resumir. A més, Cadena va recordar que “abans de Tòquio [Doria] havia fet sis Top 10 si sumem totes les finals a les quals havia arribat fins llavors. Després, des de Tòquio fins avui ha arribat a 17 finals. Uns resultats que, com a equip tècnic, ens dona esperances per obtenir un resultat històric en aquests Jocs de París”, va sentenciar. Mònica Doria té encara per endavant, a banda de les competicions, tres estades més de treball a l’estadi nàutic de Vaires-sur-Marne, a París.

Toni Cadena

Toni CadenaFernando Galindo

tracking