"M'agradaria acabar la meva carrera reinterpretant el rei Lear"

Josep Maria Pou. L’actor català fa una panoràmica de la seva trajectòria, després de donar vida al personatge de Sahat a la sèrie ‘La Catedral del mar’

"M'agradaria acabar la meva carrera reinterpretant el rei Lear"J.M.P

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Com va arribar ‘La Catedral del mar’ a les seves mans?

El 2016 em va trucar el Jordi Frades i em va proposar interpretar Sahat. Un títol com La Catedral del mar és un projecte important que no et pots perdre i vaig acceptar sense llegir-me els guions prèviament.

Com definiria Sahat?

He pogut representar un personatge d’una noblesa i lleialtat exquisides, això que es diu ser bona persona.

Com ha estat formar part d’una superproducció com aquesta?

Un orgull i una gran satisfacció, i la vanitat de formar part d’un producte tan ambiciós i molt desitjat, feia sis anys que lluitava per veure la llum, que ara un cop vist podem presumir d’ell.

Com valora l’èxit?

Tots estàvem convençuts que estàvem fent una sèrie capdavantera i així ho han demostrat els espectadors. Estic molt content de la bona acollida que ha tingut el passi a Antena 3 i que està tenint ara TV3.

Creu que aquest èxit trenca amb la crisi de l’audio- visual?

En els últims anys hi ha hagut una disminució de les ofertes, sobretot a Catalu-nya. Es fa molt menys cinema i televisió, és preocupant.

Se sent afortunat de poder viure de la interpretació?

Sí, sens dubte. Si el meu ofici no m’hagués donat per viure amb dignitat hauria canviat de professió.

Quin personatge recorda amb més estima, d’aquests 50 anys de trajectòria sobre els escenaris?

El rei Lear, quan el vaig interpretar el 2004. Puc dir que després d’interpretar-lo era molt millor actor, llavors va ser quan considero que la meva carrera va arribar a ser realment sòlida.

Ha estat premiat múltiples vegades, quin premi li queda per guanyar?

Pot semblar de falsa modèstia, però jo no treballo per guanyar premis, sinó per establir una relació d’amor i confiança amb el públic. El millor premi és l’agraïment d’aquest després d’una funció.

Amb quin personatge voldria tancar la seva carrera?

Fa temps que m’ho plantejo i cada cop ho veig més proper. M’agradaria acabar la meva carrera reinterpretant el rei Lear, perquè meditar sobre el rei Lear és meditar sobre el fet de fer-se gran.

tracking