"Vivim una mena d'edat d'or de la ficció espanyola"

Álvaro Morte. L’actor interpreta El Professor a la sèrie ‘La casa de papel’ a Antena 3, un thriller que ha volgut aportar quelcom novedós a la televisió

"Vivim una mena d'edat d'or de la ficció espanyola"Sergio Lardiez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tenen milions de persones seguint-los. Com ho viu?

Estic complint un somni. No tant per la gent que ho veu, sinó perquè és un projectàs. Estic en un núvol de plaer.

Com definiria el seu personatge, El Professor?

És molt difícil, cada guió que arriba em sorprèn. És més intel·ligent del que sembla, tremendament treballador i amb els objectius molt clars. Després té una part enigmàtica, fosca, que compensa amb la llum que té dins. És un personatge molt complicat, però jo n’estic enamorat.

Té alguna cosa en comú amb El Professor?

Sí, jo em considero una persona molt treballadora i aquest és un dels pilars del professor. També soc absolutament meticulós i perfeccionista i en això crec que encaixo amb el professor. Venia de fer uns quants papers en sèries d’època.

Amb quina situació se sentia més a gust?

Intento gaudir-ho tot al màxim però sí que és cert que després de fer tres sèries d’època, desitjava fer alguna cosa més contemporània, desitjava posar-me uns texans i una camisa. Però resulta que m’han posat aquesta jaqueta que sembla que he sortit de ‘Cuéntame’.

Amb quin dels personatges que ha interpretat es queda?

La veritat és que El Professor està sent molt especial i m’està obligant a aprendre coses que jo no sabia fer. És un repte i m’encanta. Fa anys vaig fer de Bernarda Alba, quan encara no tenia 30 anys, i veure que la gent es creu el personatge va ser magnífic.

Fa teatre, televisió, cine... amb què es queda?

Del teatre m’agrada molt el contacte amb el públic i la creació del personatge. Abans es deia que el cine era el germà gran i la televisió el petit, però ara ja no. A la televisió es fan coses espectaculars i crec que estem vivint una mena d’edat d’or de la ficció espanyola.

Cal apostar més per la cultura?

El govern espanyol ha comès un dels pitjors crims que podia cometre: intentar carregar-se la cultura. Ho considero terrorífic perquè la majoria de problemes que arrossega una societat sorgeixen d’un poble ignorant i si ens carreguem la cultura fem el poble ignorant. En general la cultura està deixada de la mà de Déu i és un gran error.

tracking