"Espero que, amb lleis, l'agressivitat a la xarxa s'acabi"

Raquel Sánchez Silva. A ‘Likes’ (#0) explica l’actualitat de les xarxes socials per televisió. La presentadora té una opinió contundent d’aquest món digital

Raquel Sánchez SilvaMovistar+

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un any de ‘Likes’. N’està contenta?

Hem canviat i evolucionat moltíssim i estic molt contenta del resultat. Era un format completament nou, no pas una adaptació d’un altre país. Era complicat, però crec que hem assumit bé el desafiament.

Per què és diferent de la resta de magazins?

Fem televisió amb el que ningú fa televisió, perquè basem el contingut en la xarxa. Tenim seccions de tot, de cinema, literatura, ciència, fem música en directe... Són coses que als altres programes no funcionen, però aquí parlem del que ningú parla.

Es pot seguir bé el ritme trepidant de les xarxes socials?

No és fàcil i penso que seria impossible fer-ho al mateix ritme. El públic embogiria. Si quan li van donar el Nobel de literatura a Bob Dylan haguéssim volgut seguir en directe tot el que es deia a la xarxa hauria estat impossible. El que sí que podem fer és analitzar-ho.

Faci’m una crítica a les xarxes socials.

Com que no hi ha una regulació i és un lloc on s’hi permet l’anonimat, és fàcil que hi campi l’agressivitat i la difamació. Ara, penso que això s’acabarà regulant. El que és delicte fora de les xarxes també ho ha de ser dins. Jo com a usuària espero que l’agressivitat acabi amb unes lleis que ho regulin.

I el millor de la xarxa?

Són una via de comunicació única, amb informació que viatja a gran velocitat. Per això és necessari que tingui filtres, perquè la desinformació va a la mateixa velocitat.

Quin tipus de comptes d’Instagram li agrada seguir?

No puc seguir tothom que ens visita però sí que he conegut perfils com el de Silvester Stallone i em fa molta gràcia. Segueixo actors, però també molts il·lustradors i artistes plàstics, que van més enllà de l’autopromoció, com per exemple ho faig servir jo.

Veurem properament un nou llibre seu?

Tinc la intenció d’escriure la propera novel·la aquest 2017. Vull que sigui una ficció i això porta feina, per tant potser la podré publicar el 2018. És el meu desig professional per a aquest any.

Pel que fa a la vida personal, pot viure tranquil·la i allunyada de la premsa del cor?

Ara mateix la faceta que comparteixo amb el públic en general –i la que crec que és interessant– és la meva vida professional, que penso que és molt bonica.

tracking