Arriba Windows 11

El nou sistema operatiu de Microsoft, ja té data de llançament oficial: el 5 d’octubre vinent

Arriba Windows 11

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Windows 11, el nou sistema operatiu de Microsoft, ja té data de llançament oficial: el 5 d’octubre vinent. Serà a partir d’aquell dia quan la multinacional tecnològica començarà a enviar als seus usuaris l’actualització per a ordinadors que funcionen amb Windows 10. Aquesta actualització serà totalment gratuïta, si bé els equips hauran de complir certes condicions prèvies [vegeu requadre].

En aquest sentit, el principal problema de compatibilitat amb Windows 11 es troba en el xip TPM, un mòdul de seguretat necessari per poder comptar amb totes les funcions del nou sistema operatiu i que alguns ordinadors no inclouen o no porten activat per defecte.

Microsoft ha anunciat, en tot cas, que en breu estarà disponible l’aplicació PC Health Check, que permet verificar si un dispositiu compta amb els requisits necessaris per a la seva actualització. Per als clients que tenen un PC que no s’actualitzarà, Microsoft proporcionarà suport a Windows 10 fins al 14 d’octubre del 2025, i recentment ha anunciat que la pròxima actualització de característiques de Windows 10 arribarà a final d’aquest any.

Un dels canvis més importants de Windows 11 és estètic, perquè després d’anys de continuisme, Microsoft ha trencat amb alguns estàndards previs per impulsar un aspecte renovat i més modern del sistema operatiu. La funció de cerca tindrà una finestra independent, en lloc de dependre d’un camp de cerca integrat a la barra de tasques.

La companyia també ha anunciat que hi haurà canvis importants a la botiga d’aplicacions de Windows, tot i que en aquesta primera versió, de moment, les coses segueixen igual. S’espera, d’altra banda, que Microsoft obri la botiga a tercers distribuïdors i permeti a Windows vendre aplicacions que fins ara estaven vetades i havien de descarregar-se de manera independent.

tracking