La cataracta secundària

Amb el temps, és possible que algunes cèl·lules residuals es dipositin a la càpsula posterior

La cataracta secundària

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un cop hem estat operats de cataractes és possible que un dia l’oftalmòleg ens digui que patim una cataracta secundària. Què és i per què apareix? El cristal·lí està format per un nucli, una escorça i una càpsula. Quan s’opera de cataractes es realitza una capsulorexis, és a dir, s’obre una finestra a la càpsula anterior del cristal·lí. A través d’ella s’extrau el nucli i l’escorça. La resta no es toca per tal d’introduir-hi la lent intraocular que permet veure-hi de nou. Amb el temps, és possible que algunes cèl·lules residuals es dipositin a la càpsula posterior, provocant una opacitat que afecta la visió. D’això se’n diu cataracta secundària.

La seva neteja es pot fer a través d’un làser YAG, de forma ambulatòria en qualsevol clínica que disposi d’aquest tipus de tractament. El làser YAG s’adapta a la làmpada de fendidura i, després d’aplicar anestèsia a l’ull afectat del pacient, es realitza el tractament, que és indolor, molt segur i amb resultats immediats.

Un cop finalitzat el tractament, el pacient nota una visió borrosa, de forma transitòria, provocada per la dilatació de la pupil·la. Aquest efecte pot durar entre una i tres hores. Per aquest motiu es recomana anar acompanyat al tractament. És possible, a més, que el pacient pugui tenir mal de cap just després de la intervenció.

Finalment, caldrà fer una revisió posterior al tractament per tal de valorar la seva efectivitat.

DR. LUDGER HANNEKEN

Oftalmòleg

tracking