Factors de creixement plaquetari i l'alopècia

La calvície afecta a molta gent avui en dia, sobretot per motius hereditaris, com l'alopècia androgenètica.

Factors de creixement plaquetari i l'alopècia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La calvície afecta a molta gent avui en dia, sobretot per motius hereditaris, com l'alopècia androgenètica. En aquests casos, es produeix el procés de miniaturització que consisteix en l'aprimament del fol·licle pilós fins que desapareix, arribant així a la calvície.

Encara que normalment l'alopècia s’associa més als homes, les dones també es veuen afectades, manifestant-se com l’aprimament del cabell en lloc de la calvície total com passa en els homes.

L’alopècia preocupa i afecta a un gran segment de la població, fet que provoca que molts laboratoris i investigadors treballin per arribar a noves formes de tractament. Actualment, la teràpia amb Factors de Creixement Plaquetari (PRP en anglès, plaquetes Rich Plasma) atreu l'atenció de molts professionals i pacients. No obstant això, encara hi ha persones que tenen dubtes sobre com funciona i dels seus beneficis.

COM FUNCIONA?

El tractament amb Factors de Creixement Plaquetari consisteix a extreure sang del pacient i separar el plasma ric en plaquetes de la resta amb un procés de centrifugació i la seva posterior combinació amb un compost activador. A continuació, s'injecta el plasma en les zones pobres de cabell del cuir cabellut.

Alguns dermatòlegs utilitzen aquest tractament per aturar i revertir l'aprimament dels fol·licles pilosos, que estan provocant la pèrdua de cabell. Altres opten per utilitzar aquesta teràpia després d’un trasplantament de cabell.

BENEFICIS

Un estudi publicat a l’“European Journal of Plastic Surgery” confirma que “les injeccions amb Factors de Creixement són simples i molt eficients, amb una baixa relació cost-benefici i que es poden considerar com una valuosa alternativa per al tractament de l'alopècia”.

El fet que els Factors de Creixement Plaquetari s'obtinguin de la sang del propi pacient és un benefici, ja que s’eliminen els riscs associats com possibles al·lèrgies, hipersensibilitat o altres reaccions.

També hi ha persones que prefereixen aquest tipus de tractament per les seves qualitats naturals, ja que no s’utilitza cap mena de producte químic.

Un altre benefici destacable és l’alta eficàcia de l’ús dels Factors de Creixement sobre l’alopècia. Estudis han demostrat la seva eficiència en estimular la restauració dels fol·licles pilosos.

D'eficàcia variable

L’eficàcia varia segons l’origen de la caiguda del cabell. En el cas de l’alopècia areata, els resultats se solen apreciar al cap de 3-6 mesos després del tractament, sent millors en persones joves. També s’ha confirmat l'eficàcia del tractament en casos d'alopècia areata, quan el sistema immunitari és qui ataca els fol·licles pilosos i quan la pèrdua de cabell és degut a la quimioteràpia o radiacions.

tracking