L'ús de lents de contacte: 4 errors

Són moltes les persones que utilitzen lentilles cada dia i també les que de forma errònia allarguen el seu ús o simplement no les netegen bé.

L'ús de lents de contacte: 4 errors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Són moltes les persones que utilitzen lentilles cada dia i també les que de forma errònia allarguen el seu ús o simplement no les netegen bé. No cuidar-les com cal pot provocar certs problemes visuals. Atenció amb 4 errors comuns:

Error 1: a l’hora de manipular-les

Aquest és el moment més perillós, ja que es poden provocar infeccions i irritacions. Per tant es recomana rentar-se bé les mans abans de tocar les lentilles. També és important portar les ungles ben tallades, ja que poden ratllar la superfície de la lent de contacte, i no rentar-les amb aigua de l’aixeta o qualsevol altre líquid que no sigui el de manteniment.

Error 2: abusar del seu temps d’ús

No és aconsellable dur les lents de contacte les 24 hores del dia. Millor dosificar-ne l’ús, ja que bloquegen l’entrada d’oxigen que arriba als ulls. Abusar-ne podria provocar úlceres a la còrnia o conjuntivitis. També s’ha de tenir en compte la durabilitat de les lentilles, la seva data de venciment.

Error 3: medicaments

Hi ha fàrmacs que provoquen efectes secundaris en la visió. En el cas de les dones, prendre la píndola anticonceptiva augmenta l’estrogen que farà que els ulls estiguin més sensibles a les lents de contacte, ja que es redueix la producció de llàgrima i estaran més secs. Els antihistamínics també poden provocar síndrome d’ull sec. En el cas dels joves amb acne, hi ha certs medicaments que provoquen sensació de picor.

Error 4: líquids de manteniment

Alguns líquids de manteniment són bons per esbandir, altres per netejar, altres per desinfectar, etc. És important que el professional de la visió recomani el millor per al tipus de lent que s’utilitza. També cal controlar-ne la data de caducitat: un líquid caducat pot provocar irritació i picor als ulls. Si s’ha de viatjar, penseu en els formats de viatge, ja que traspassar líquid de manteniment a un pot més petit pot provocar contaminacions.

No val qualsevol col·liri

Un altre error freqüent a l’hora d’emprar les lents de contacte té a veure amb els col·liris. En el cas que us hàgiu de posar gotes als ulls, convé que us assegureu que el col·liri sigui compatible amb el material de les lentilles, ja que no tots són apropiats per ser administrats amb les lents de contacte posades.

tracking