Què és la migranya ocular?

Les causes de la patologia no són del tot conegudes

Què és la migranya ocular?

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És bastant habitual que un conegut o familiar ens digui que pateix de migranya. Aquesta sol ser una malaltia crònica que pot provocar moltes molèsties a la persona que la pateix, reduint de manera significativa la seva qualitat de vida diària. En l’àmbit ocular també existeix la migranya. Però, què és? Cor­respon als canvis en la visió o en el camp visual de forma temporal. Pot anar acompa­nyada de mals de cap.

Encara que la medicina hagi avançat molt, les seves causes no són del tot conegudes i la majoria de les vegades té lloc per desequilibris hormonals en la dona (just abans de la menstruació, o arriba amb la menopausa), es genera per l’estrès, gana o canvis meteorològics, després de romandre durant un llarg temps en un espai amb una llum molt forta o a causa d’alguns components inclosos en aliments o medicaments. El consum sense moderació de tabac i alcohol també en pot ser causant.

A més, els símptomes d’aquesta patologia poden ser diversos. Des de nàusees fins a mal de cap, marejos o alteracions en el camp visual (pèrdua de visió lateral, paràlisi del múscul...).

En termes generals, la migranya ocular es pateix durant un curt període de temps i els símptomes desapareixen sols.

Però, es pot prevenir? Una vegada conegudes les causes de l’aparició de la migra­nya ocular, es recomana que s’evitin com a mètode de prevenció, ja que avui en dia no existeix un medicament específic per a la prevenció d’aquesta patologia.

Així doncs, si es pateix regularment aquesta alteració, la millor opció és acudir a un professional de la visió que determinarà un tractament per al pacient.

Mètodes per tractar-la

Es poden receptar medicaments (analgèsics) però també es poden utilitzar substàncies com la cafeïna, l’ergotamina o beta bloquejant. Hi ha metges que recomanen realitzar regularment exercicis de relaxació.

tracking