I per postres... Almax

El millor en cas de ressaca és quedar-se al sofà, menjar pasta, beure molta aigua i la combinació guanyadora: paracetamol + Almax

I per postres... Almax

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En aquestes dates, a les farmàcies ens demanen consell principalment per tres temes: refredats, males digestions per menjar massa i ressaques postsopars / dinars. Les vendes que més es disparen són les de Fervex (refredats), Almax (indigestions), paracetamol i ibuprofè (mal de cap de les ressaques).

A aquells que prenen bicarbonat cada dia per combatre la cremor d’estómac de després de menjar els recomanaria que es passessin a un altre antiàcid, com ara l’Almax o el Oxyboldine. L’acció del bicarbonat diàriament pot fer que el cos generi més àcids i que s’agreugi el problema.

Algun cop us heu preguntat què és un consum moderat d’alcohol? A l’hora de valorar-ho cal tenir en compte la constitució de la persona, el tipus de beguda i el recipient que s’utilitza per consumir-la. Els experts diuen que les proporcions moderades d’alcohol són la meitat d’un got de mida mitjana de vi (14 cl), una llauna (35 cl) de cervesa o un xupito de qualsevol beguda alcohòlica de 80 graus (vodka o whisky) (4 cl). Aquestes quantitats són diàries. S’estableix que un consum d’alt risc seria quan se superessin les cinc unitats al dia en el cas dels homes o entre tres i quatre en dones. També és important valorar la freqüència o la velocitat del consum.

Un got diari de vi és bo?

Segur que heu sentit en molts mitjans de comunicació la típica frase o reportatge que diu que prendre un got de vi o de cervesa cada dia és bo per a la salut. Si ho penseu bé, veureu que l’argument pot ser una bona excusa per a una persona que té un problema d’addicció a l’alcohol. Per saber si l’acohol és un problema es recomana intentar evitar beure’n durant dos dies seguits, no beure en solitari o mirar d’espaiar el consum, intercalant altres begudes com l’aigua.

El millor en cas de ressaca és quedar-se al sofà, menjar pasta, beure molta aigua i la combinació guanyadora: paracetamol + Almax. A més, s’ha demostrat que amb l’edat la recuperació és més lenta. Ep! Potser un bon propòsit per al 2017 és deixar l’alcohol?

Cal saber:

1. Predisposició genètica:S’ha demostrat que alguns casos d’acoholisme poden ser fruit d’una predisposició genètica. El principal per afrontar-ho és reconèixer-ho.

2. Beure per agafar el son:Hi ha qui beu per agafar el son: és una mala idea perquè l’alcohol altera el son i pot fer-te llevar l’endemà molt més cansat.

tracking