Ha arribat la fi de l'escot?

‘Vogue’ ha afirmat que l’escot ja no és tendència

'Vogue' ha afirmat que l'escot ja no és tendència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Mai sabrem si l’afirmació es va fer per convenciment propi o amb ànim de generar polèmica. En tot cas, ha aixecat una espessa polseguera al món de la moda. Es tracta de l’article que va publicar fa uns dies l’edició britànica de Vogue (tot un emblema de moda i estilisme) titulat Buscant l’escot desesperadament i signat per Kathleen Baird-Murray, on s’afirma que els escots han mort i que ja no són tendència. Per rematar-ho (i com a preàmbul del reportatge) també va posar en marxa una acció a través de les xarxes socials per prendre la tensió de les lectores: va activar una enquesta a Twitter on es preguntava si l’escot s’havia acabat. Hi van participar més de 34.000 internautes i el 67% afirmava que les que en tenen encara el llueixen, mentre que el 22% deia que l’escot està viu però només segons el modelet que es lluís i l’11% afirmava de manera rotunda que aquesta sensual manera de vestir ha arribat al seu final.

Però en què s’ha basat Vogue per declarar la fi de l’escot? Assegura que després d’analitzar cites imprescindibles de tendències com ara les catifes vermelles, passarel·les i esdeveniments socials, es conclou que cada vegada són menys les que opten per vestits amb obertura frontal. Però la revista de moda també entén que cada cop hi ha menys dones que la trien per una qüestió de gènere i rebuig de certs estereotips lligats a la dona. “El rebuig als estereotips de gènere que han posat clarament el focus en aquest assumpte, pel que fa als dies en què les dones eren com caramels, amb una sexualitat positivament cremant en lloc de desenvolupar-la subtilment. Oficialment això ha acabat”, conclou l’autora de l’article.

En contraposició, l’analista conclou que no és pas que haguem entrat en una era de pudor generalitzada, sinó que ara les dones ensenyen altres parts del cos que abans havien quedat una mica més amagades, com ara l’abdomen, les cames, l’espatlla i l’esquena. I vostès, què en pensen de tot plegat?

tracking