Cuina

Sabor més enllà de nachos

El xef del restaurant Tequilando, Gabriel Bustos, explica com cuinar un xai mexicà-fusió

Gabriel Bustos, xef de TequilandoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cuina mexicana és molt més que guacamole, fajitas i burritos. Aquesta és la idea prioritària que vol donar a conèixer el xef del restaurant Tequilando, Gabriel Bustos, amb aquesta recepta tradicional mexicana, que compta amb poc reconeixement internacional envers d’altres plats. “Es tracta de xai, un aliment que fem servir molt a Mèxic. La carn ha de ser tova i pot estar complementada amb salsa d’alvocat perquè li dona més gust”, argumenta. La fusió esdevé amb el canvi del xile original, molt picant, per les nyores. “Així, té un toc diferent i no pica tant”, explica el xef.

El xai fusió-mexicà és un dels plats integrats a la carta del restaurant massanenc des del primer dia que agrada a molts. “És carn però també tenim marisc i peix. A Mèxic mengem de tot, encara que molts no ho sàpiguen”, comenta Bustos.

El xef, nascut a la ciutat de Puebla (Mèxic), va estudiar gastronomia. Posteriorment, Gabriel Bustos va marxar a treballar a Baja Califòrnia, on va romandre un temps fins que va decidir provar desplaçar-se a Madrid, i posteriorment a Andorra, amb aquest restaurant mexicà situat a la Massana, on ofereix tot tipus de plats tradicionals del país.

Restaurant tequilando

Av. Sant Antoni, 50

La Massana

La recepta: Xai mexicà-fusió

Per poder fer aquesta recepta, primer de tot cal que tots els ingredients es triturin de manera que ens quedi una salsa. Per fer aquesta salsa: en una paella s’assaona el tomàquet trossejat, els tres grans d’all i la ceba trossejada. Posteriorment cal agregar-li l’aigua, juntament amb els claus, el comí, la sal i les nyores, i es deixa bullir durant 15 minuts a foc mitjà. Una vegada ho tenim llest, ho colem i incorporem al xai, que haurà d’estar en un recipient degudament rallat en trossos mitjans. Fet aquest pas, és necessari cobrir-lo amb paper d’alumini i ficar-lo al forn, a una temperatura de 180 graus, durant una hora. INGREDIENTS 2 peces d’espatlla de xai 2 tomàquets 1/2 peça de ceba 5 fulles d’alvocat 2 peces de noyres 3 peces de claus 3 grans d’all 1 l d’aigua Una mica de comí Sal

tracking