x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Sabor més enllà de nachos

El xef del restaurant Tequilando, Gabriel Bustos, explica com cuinar un xai mexicà-fusió
Gabriel Bustos, xef de Tequilando

Gabriel Bustos, xef de Tequilando

Gabriel Bustos, xef de Tequilando

Fernando Galindo
Actualitzada 04/01/2019 a les 18:01
La cuina mexicana és molt més que guacamole, fajitas i burritos. Aquesta és la idea prioritària que vol donar a conèixer el xef del restaurant Tequilando, Gabriel Bustos, amb aquesta recepta tradicional mexicana, que compta amb poc reconeixement internacional envers d’altres plats. “Es tracta de xai, un aliment que fem servir molt a Mèxic. La carn ha de ser tova i pot estar complementada amb salsa d’alvocat perquè li dona més gust”, argumenta. La fusió esdevé amb el canvi del xile original, molt picant, per les nyores. “Així, té un toc diferent i no pica tant”, explica el xef.

El xai fusió-mexicà és un dels plats integrats a la carta del restaurant massanenc des del primer dia que agrada a molts. “És carn però també tenim marisc i peix. A Mèxic mengem de tot, encara que molts no ho sàpiguen”, comenta Bustos.

El xef, nascut a la ciutat de Puebla (Mèxic), va estudiar gastronomia. Posteriorment, Gabriel Bustos va marxar a treballar a Baja Califòrnia, on va romandre un temps fins que va decidir provar desplaçar-se a Madrid, i posteriorment a Andorra, amb aquest restaurant mexicà situat a la Massana, on ofereix tot tipus de plats tradicionals del país.

Restaurant tequilando
Av. Sant Antoni, 50
La Massana
 
La recepta: Xai mexicà-fusió


Per poder fer aquesta recepta, primer de tot cal que tots els ingredients es triturin de manera que ens quedi una salsa. Per fer aquesta salsa: en una paella s’assaona el tomàquet trossejat, els tres grans d’all i la ceba trossejada. Posteriorment cal agregar-li l’aigua, juntament amb els claus, el comí, la sal i les nyores, i es deixa bullir durant 15 minuts a foc mitjà. Una vegada ho tenim llest, ho colem i incorporem al xai, que haurà d’estar en un recipient degudament rallat en trossos mitjans. Fet aquest pas, és necessari cobrir-lo amb paper d’alumini i ficar-lo al forn, a una temperatura de 180 graus, durant una hora.

INGREDIENTS
2 peces d’espatlla de xai
2 tomàquets
1/2 peça de ceba
5 fulles d’alvocat
2 peces de noyres
3 peces de claus
3 grans d’all
1 l d’aigua
Una mica de comí
Sal
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts