x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
Cuina

Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

El xef del restaurant Tapad'era, Hotel Tulip Inn Delfos, Serafin Garcia, explica com cuinar salmorejo d'alvocat amb salmó fumat
El xef del restaurant Tapadera, Hotel Delfos, Serafin Garcia

El xef del restaurant Tapadera, Hotel Delfos, Serafin Garcia

El xef del restaurant Tapadera, Hotel Delfos, Serafin Garcia

Clàudia Campos Troncoso
Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

Clàudia Campos Troncoso
Actualitzada 16/08/2018 a les 17:28
És una fruita tropical que ha traspassat fronteres, tant de consum com de conreu, i s’ha implantat en l’oferta culinària de manera molt variada, a més de tenir usos cosmètics. L’alvocat es pot trobar en preparacions tan conegudes com el guacamole, generalitzat molt més enllà de l’origen mexicà que té, i com a ingredient per a amanides, entrepans i plats lleugers, frescos i d’estiu, com una verdura.
El sabor suau i la consistència tendra i cremosa faciliten la combinació amb una àmplia gamma d’aliments i permeten elaborar receptes senzilles i gustoses. Amb arròs, pasta, peix o marisc, pollastre, verdures o farcits, amb l’avantatge que es tracta d’una fruita molt nutritiva. Les propietats de l’alvocat ajuden a tenir el cor sa perquè redueixen el nivell de colesterol, controlen la pressió arterial, regulen el nivell de sucre en sang i es considera que es un bon mètode antienvelliment, per cuidar la pell, com a antioxidant pel contingut en vitamines i per evitar el sobrepès perquè és saciant, té magnesi i potassi, i és ric en fibra.

LA RECEPETA
Ingredients

6 alvocats
1 quilo de tomàquet canari
20 grams d’alls
150 grams de cogombre
3 talls de pa de motlle
0,2 litres d’oli d’oliva
2 llimones
20 grams de sal
200 grams de salmó fumat
0,5 litres d’aigua
2 ous durs

Elaboració
En un recipient es posen els alvocats pelats i tallats, els tomàquets pelats, el cogombre pelat i sense llavors, els alls, el suc de dues llimones, el pa de motlle, l’oli, l’aigua i la sal. Es tritura tot amb una batedora, es rectifica de sal o aigua i es reserva en fred.
L’emplatat es fa en un plat fondo, posant la quantitat necessària del salmorejo. Es tallen uns encenalls de salmó i s’hi afegeixen. Després es posen uns dauets de pa fregit i finalment es ratlla una mica d’ou dur.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts