Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

El xef del restaurant Tapad'era, Hotel Tulip Inn Delfos, Serafin Garcia, explica com cuinar salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

El xef del restaurant Tapadera, Hotel Delfos, Serafin GarciaClàudia Campos Troncoso

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És una fruita tropical que ha traspassat fronteres, tant de consum com de conreu, i s’ha implantat en l’oferta culinària de manera molt variada, a més de tenir usos cosmètics. L’alvocat es pot trobar en preparacions tan conegudes com el guacamole, generalitzat molt més enllà de l’origen mexicà que té, i com a ingredient per a amanides, entrepans i plats lleugers, frescos i d’estiu, com una verdura.

El sabor suau i la consistència tendra i cremosa faciliten la combinació amb una àmplia gamma d’aliments i permeten elaborar receptes senzilles i gustoses. Amb arròs, pasta, peix o marisc, pollastre, verdures o farcits, amb l’avantatge que es tracta d’una fruita molt nutritiva. Les propietats de l’alvocat ajuden a tenir el cor sa perquè redueixen el nivell de colesterol, controlen la pressió arterial, regulen el nivell de sucre en sang i es considera que es un bon mètode antienvelliment, per cuidar la pell, com a antioxidant pel contingut en vitamines i per evitar el sobrepès perquè és saciant, té magnesi i potassi, i és ric en fibra.

LA RECEPETA

Ingredients

6 alvocats

1 quilo de tomàquet canari

20 grams d’alls

150 grams de cogombre

3 talls de pa de motlle

0,2 litres d’oli d’oliva

2 llimones

20 grams de sal

200 grams de salmó fumat

0,5 litres d’aigua

2 ous durs

Elaboració

En un recipient es posen els alvocats pelats i tallats, els tomàquets pelats, el cogombre pelat i sense llavors, els alls, el suc de dues llimones, el pa de motlle, l’oli, l’aigua i la sal. Es tritura tot amb una batedora, es rectifica de sal o aigua i es reserva en fred.

L’emplatat es fa en un plat fondo, posant la quantitat necessària del salmorejo. Es tallen uns encenalls de salmó i s’hi afegeixen. Després es posen uns dauets de pa fregit i finalment es ratlla una mica d’ou dur.

Salmorejo d'alvocat amb salmó fumat

tracking