Risotto negre, quinoa i pollastre 'tandoori'

El xef del restaurant The Healthy, Ezequiel Garcia Laurato, explica com cuinar un risotto negre, quinoa i pollastre 'tandoori'

Risotto negre, quinoa i pollastre 'tandoori'

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El tandoori masala és una mescla de diverses espècies, entre les quals fenigrec, all, pebre negre, celiandre, canyella, gingebre, fulles de llorer, nou moscada i cardamom. El tandoori masala té un color vermell que transmet als aliments amb els quals es cuina, donant-los un toc exòtic a més d’un agradable perfum especiat. La manera habitual d’utilitzar el tandoori és mesclant-lo amb iogurt, per poder marinar la carn posteriorment, generalment tendeix a ser pollastre. La proporció ideal de la mescla és d’una part de tandoori masala per dinou parts de iogurt. En algunes cuines occidentals, encara que no resulta molt ortodox, l’empolvoren sobre cremes, amanides o per arrebossar filets, ja que els dona un joc de matisos gustatius molt interessants per al paladar. Aquest mix d’espècies rep el mateix nom, tandoori, que el forn en el qual es solen cuinar aquests tipus de plats a l’Índia i el Pakistan, zones d’on és originària aquesta mescla, tot i que cada vegada es va estenent a la resta de cuines del món.

LA RECEPTA

Ingredients

-Per al pollastre:

1 cuixa de pollastre

10 grams de mix de tandoori

50 cc de vi blanc

10 grams de sal fina

5 grams de pebre

-Per al risotto:

1 ceba

1 pebrot verd

1 pebrot vermell

80 grams de quinoa

1 sobre de tinta de calamar

50 cc de vi blanc

60 grams de formatge

manxec ratllat

10 grams de sal fina

5 grams de pebre

50 cc de nata líquida

Elaboració

-Preparació del pollastre:

Desosseu el pollastre per obtenir una peça neta i el més sencera possible, salpebreu de tots dos costats.

Condimenteu el pollastre amb el mix de tandoori al gust, tenint en compte que és un condiment de sabor fort.

Col·loqueu el pollastre en una placa de forn, banyeu-lo amb vi blanc i fornegeu-lo a 180 graus durant uns vint minuts.

-Preparació del risotto:

Cuineu la quinoa a una olla d’aigua bullent fins que el seu centre es trobi transparent, que és el seu punt de cocció adequat. Coleu la quinoa i talleu la cocció amb aigua freda.

Talleu els pebrots i la ceba en brunoise, és a dir, en daus d’un o dos centímetres. Preescalfeu una paella amb oli d’oliva i sofregiu els vegetals anteriorment tallats fins que prenguin un color daurat.

Desglaceu amb vi blanc.

Una vegada cuits els vegetals, afegiu la quinoa a la preparació, i finalment la tinta de calamar. Barregeu fins que quedi de color uniforme.

Afegiu dins de la mateixa paella la nata líquida i el formatge manxec ratllat.

Rectifiqueu la sal i el pebre al gust.

Emplateu. Primer disposeu sobre el plat la quinoa en forma de base i afegiu el po-llastre tallat per sobre, simulant un ventall.

Risotto negre, quinoa i pollastre 'tandoori'

tracking