Wok de verdures, quinoa, tallarines d'arròs i gambes

El xef del restaurant Noranta-tres de les closes, explica com cuinar un wok de verdures amb quinoa

Wok de verdures, quinoa, tallarines d'arròs i gambesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Està de moda, però fa pocs anys la quinoa era un aliment desconegut a Europa, utilitzat a les regions andines on es conrea i es consumeix des de fa segles. És una llavor que es menja habitualment com un cereal que ha arribat a les dietes com un preuat ingredient amb moltes propietats i que va merèixer que la FAO li donés protagonisme com amb un Any internacional. El consum de quinoa és beneficiós per a la salut per l’elevat contingut en proteïnes, fibra i greixos insaturats, com àcids omega 6 i omega 3, que el converteixen en un aliment que ajuda a controlar els nivells de colesterol i adequat per als celíacs perquè no té gluten. Està indicada per a dietes vegetarianes i per a esportistes perquè porta minerals, hidrats complexos i proteïnes. La quinoa s’ha incorporat als àpats en molts casos com si fos arròs i es troba com a ingredient principal o complementari en amanides, sopes, paelles o hamburgueses i combina molt bé amb tot tipus de verdures.

LA RECEPTA

INGREDIENTS

(per a 2 persones)

Verdures: mig carbassó, una pastanaga, mig pebrot vermell i un quart de porro

50 gr de quinoa

100 gr de tallarines d’arròs

100 gr de gambes pelades

1 cullerada sopera de salsa de soja

Elaboració

Comencen la nostra recepta bullint amb aigua i sal, en dues olles diferents, les tallarines d’arròs i la quinoa i ho reservem tot.

Preparareu les verdures rentant-les i tallant-les en juliana fina.

Poseu al foc un wok amb una mica d’oli d’oliva verge extra i quan estigui ben calent salteu les gambes fins que agafin un color daurat. Després afegiu-hi les verdures, la quinoa i la pasta. Finalment, quan tots els ingredients estiguin ben integrats, afegiu-hi la soja i salteu-la 1 minut més.

Serviu en un plat de pasta i mireu de posar les gambes per damunt dels altres ingredients.

Wok de verdures, quinoa, tallarines d'arròs i gambes

tracking