Pizza d'olives i carbassó

Des de la Pizza Vitto ens expliquen pas a pas una de les seves receptes

Pizza d'olives i carbassó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Si féssim un rànquing dels plats preferits d’un gran nombre de la població, de ben segur que la pizza ocuparia un dels primers llocs. Però a banda de ser una aposta segura d’èxit, es tracta d’un aliment molt complet per la varietat d’ingredients que el composen. Així doncs, la pizza conté hidrats de carboni (els aporta la farina) i proteïna (si en té més o menys dependrà amb què vestim), a més de fibra, ferro i vitamines i minerals. Els valors nutricionals de la pizza varien segons els ingredients que utilitzem, però sempre són més recomanables aquelles fetes de forma casolana que les industrials i envasades, que solen contenir un elevat contingut de greixos.

De fet, per a molts aquest plat ha resultat prohibitiu per la seva fama de ser altament calòric. La mozzarella, el formatge que sovint s’empra com a base per acompanyar el plat i que se sol elaborar amb llet sencera, n’és un dels responsables. Per això, una bona opció per als que volen reduir greixos és la mozzallera light.

RECEPTA:Pizza d'olives i carbassó

INGREDIENTS(4 persones)

Per a la massa:

350 g de farina

5 g de sal i 5 g de sucre

5 ml d’oli

10 g de llevat instantani de forner (o 28 de llevat fresc o 11 de llevat sec)

210 ml d’aigua

Per al farcit:

1 carbassó

1 cullerada de postres d’oli d’oliva extra

1 cullerada postres d’orenga

1 carbassó, tallat a rodanxes 50 g d’olives tallades

1. Barregeu els ingredients secs (farina, sal, sucre i llevat). Amasseu i incorporeu-hi a poc a poc l’oli i l’aigua (la quantitat que admeti), fins a obtenir una massa elàstica i homogènia (amb pastadora: 8 minuts a velocitat mitjana).

2. Escampeu a la superfície de treball, formeu una bola i deixeu reposar en un bol tapat amb un drap humit durant 3-4 hores.

3. Enfonseu la massa perquè en surti tot l’aire, pasteu amb la mà i formeu, amb l’ajuda del corró, una pizza d’uns 30 cm de diàmetre i el gruix que preferiu.

4. Per preparar la salsa: 3 tomàquets madurs, 1 ceba petita, sal, oli d’oliva i 3 fulles d’alfàbrega. Per preparar-la, cal picar la ceba i el tomàquet. Sofregir la ceba picada en una paella amb l’oli durant 5/7 min, fins que comenci a estar transparent i en aquest punt afegir-hi els tomàquets i la sal, coure uns 10 minuts màxim, i llavors posar-hi l'alfàbrega i l’oli, salpebrar i reservar.

5. Cobriu la pizza amb la salsa, mozzarella, les olives i el carbassó prèviament salat i remullat en un bol amb oli.

6. Coure al forn a 200 graus 15 minuts. Serviu de seguida.

7. Un consell: queden molt bé per acompanyar-la uns pebrots rostits.

Pizza d'olives i carbassó

tracking