El llenguatge brut

Hauríem de tenir paraules belles al nostre univers mental, per així descriure un món ple de bellesa.

El llenguatge brut

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quants cops t’has trobat amb una persona que la seva forma de parlar és violenta i et fa sentir atacat? Quants moments has tingut amb una altra persona on el seu llenguatge està ple de paraulotes i t’incomoda? Quantes vegades li dius al teu fill que ha de parlar amb educació, tacte i amor? Quantes situacions has viscut on l’estil tan baix del teu llenguatge t’ha portat a una mirada de judici per part dels altres? En tots aquests casos, aquest llenguatge és un llenguatge brut.

La utilització del llenguatge, en la majoria de la gent, és més destructiu que constructiva. Ens han programat per queixar-nos, jutjar i criticar, i no pas per valorar i estimar. El llenguatge és el canal a través del qual perceps el món, et comuniques amb tu mateix i amb el col·lectiu de gent que t’envolta. El llenguatge té tant de poder que fer-lo servir des d’una perspectiva negativa pot generar un caos d’emocions que facin trontollar l’autoestima dels altres. Hauríem de tenir paraules belles al nostre univers mental, per així descriure un món ple de bellesa. Hauríem de tenir un llenguatge que, com la preciosa música clàssica, ens faci viure una història plena de goig i plaer. Imaginat que cada vegada que dius una frase o paraula, aquesta surt de la teva boca i es dirigeix cap a l’altre individu generant en ell una reacció. Hi ha un impacte. Si el llenguatge és decorós, l’altre individu se sent harmoniós i feliç, com si impactes al seu rostre llum que l’il·lumina i el fa sentir net; si el llenguatge és vulgar i ordinari, són ganivets afilats els que impacten en la persona que escolta, sentint-se bruta.

Evidentment, a més paraules belles en la ment, un llenguatge més elegant i escultural. Per contra, un llenguatge tosc, groller i pedestre és sinònim d’una ment que té en el seu magatzem mental un buit de paraules refinades i especials. I per canviar el tipus de llenguatge brut la manera més ràpida i genial és la lectura, per ampliar l’horitzó de paraules. Parlar amb bellesa et fa sentir bell a tu, als que t’escolten, al món i a la vida. Fes ús d’un llenguatge majestuós, la teva existència es convertirà en un mos deliciós per menjar.

JOC A FER

1. Escriure paraules belles

Escriure en un full paraules esplendoroses. Un mínim de vint. Durant les properes dues setmanes llegir cada dia les paraules en veu alta durant vint minuts.

2. Gaudir del llenguatge

Agafar mel, posar-la a la llengua, gaudir del sabor, pensar en la bellesa del teu llenguatge i dir “endolceixo el llenguatge, parlo amb amor, estima i bellesa”.

3. Repetir el joc tres vegades

Agafar mel, posar-la a la llengua, gaudir del sabor, pensar en la bellesa del teu llenguatge i dir “endolceixo el llenguatge, parlo amb amor, estima i bellesa”.

tracking