La força del problema

Convé utilitzar a favor teu la força dels problemes.

La força del problema

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan he pensat en aquest fenomen anomenat vida, sempre m’he imaginat que en algun lloc ha d’haver-hi un llibre secret que guardi les lliçons o fórmules màgiques a través de les quals pots afrontar amb seguretat, saviesa i confiança aquesta experiència vital, i sempre aconseguint resultats beneficiosos.

Imaginat conèixer la lògica de funcionament de la pròpia vida i saber en cada moment què i com fer per arribar on vols. A aquest estat mental de saber el podem anomenar il·luminat, estat on van arribar els principals mestres de la història humana: Jesús, Buda, Virakocha, i un llarg etcètera. De fet, aquests personatges sabien coses que la gran majoria no, llavors actuaven molt diferent al comú dels mortals. Un dels comportaments que solien posar en pràctica davant les circumstàncies problemàtiques que vivien era el de l’acceptació i la calma. Sí, enfront els problemes ells no entraven en l’estat d’estrès i neurosis, feien tot el contrari, acceptaven, somreien i fluïen. Saber això és saber un secret que ens pot canviar la vida.

Nosaltres estem acostumats a estar tot el dia, a nivell de pensaments, lluitant contra l’entorn. Ho fem des de la queixa i la crítica constants. És com estar lluitant de forma permanent contra un oponent. No tens la sensació que et passes el dia en una lluita mental contra tot el que t’envolta? Al final dels dies no tens la sensació d’esgotament? Així és com viu la major part de la gent: lluitant i perdent energia. I per què? Perquè als nostres arxius mentals ens van educar dient-nos que havíem de lluitar contra l’entorn, oposant la seva força contra la nostra.

Imagina que estàs amb un amic jugant a empènyer amb les mans els vostres cossos. Qui guanya? Qui empenyi més cap endavant o qui empenyi menys? Tothom diria: “és de sentit comú, guanyarà qui empenyi més”. Sí i no. Si vols guanyar empenyent tens el problema de la força, ja que si l’altre en té més que tu és impossible. Llavors has de ser més fort que ell. Però, podríem guanyar un oponent amb menys força? Sí, només t’has d’apartar i utilitzar la força reactiva que fa l’oponent cap endavant a favor teu i tirar-lo a terra. D’aquesta forma gua-nyes des de la força de l’altre, no des de la teva.

És un secret. Per solucionar problemes no pots lluitar contra la força dels problemes, has d’utilitzar-la al teu favor, acceptant i apartant-te, generant un sentiment profund de compassió i acceptació, i sumant-li la intenció del que es vol. Com si tot et donés igual, i enfocant-te en el que desitges. En aquell moment, veuràs com les coses comencen a canviar.

Desitjar una solució

Durant el dia i en situacions problemàtiques practica l’acceptació. Això ho pots fer expressant el problema verbalment, passant i relativitzant. També és recomanable enfocar mentalment el desig d’una solució. Observa els resultats.

tracking