x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Els beneficis del Gelat

El gelat aporta energia i ajuda a hidratar el cos
Els beneficis del Gelat

Els beneficis del Gelat

Els beneficis del Gelat

Actualitzada 02/08/2021 a les 20:00
Quan arriba l’estiu ens venen de gust els menjars refrescants, i el gelat és sens dubte una de les postres preferides durant els mesos que fa calor. No obstant això, sovint defugim d’aquest producte per les calories que conté. També aporta, però, múltiples beneficis:

1. Aporta calci. Una ració de gelat amb base de llet o de iogurt aporta fins al 15% de les necessitats de calci diàries. El calci és un mineral molt important per al cos humà, ja que ajuda al creixement i protecció de dents i ossos.

2. Proteïnes i vitamines. Així mateix, el gelat és ric en proteïnes, vitamines A, B2 i B6, C, D, E, fòsfor, magnesi, sodi i potassi. Això el converteix en un aliment perfecte tant per a nens com per a adults i gent gran.

3. Energia per al cos. El gelat conté hidrats de carboni, fonamentals per donar-nos l’energia que necessitem al llarg del dia. No et preocupis per la dieta. Un altre dels beneficis del gelat és que tan sols aporta el 10% de les calories que necessitem al dia. A més, sempre podem trobar la versió sense sucre i sense gluten per gaudir d’aquestes refrescants postres sense remordiments. Els gelats artesans, per exemple, només contenen un 6% de greix.

4. Serem més feliços. Els gelats contenen un aminoàcid anomenat triptòfan, gràcies al qual els nivells de serotonina augmenten. Què significa això? Menjar gelat millora l’estat d’ànim i redueix els símptomes de la depressió.

5. Hidratació. Menjar un gelat en dies calorosos aporta hidratació. Si sentim cansament o decaïment per la calor és el moment de prendre un gelat.

6. Sabors per a tothom. La indústria del gelat ha apostat per ampliar el ventall de sabors i textures. Per això avui dia és molt fàcil trobar sabors que agradin a tothom. Fins i tot podem fer les nostres pròpies combinacions per trobar el gelat perfecte. Els toppings de fruites, xocolata, fruits secs... també ajuden.
 
COMPTE AMB EL GREIX I EL SUCRE


Els gelats acostumen a tenir un alt contingut en greixos de llet, que normalment són saturats i per tant perjudicials per a la salut, ja que provoquen colesterol. En aquest sentit, els gelats artesans són molt més lleugers. També la quantitat de sucres és elevada, fet que s’ha de tenir en compte entre les persones diabètiques. En tot cas, el seu consum ha de ser moderat, i des d’una perspectiva nutricional l’ideal és menjar-lo com a postres en lloc de fer-ho entre àpats.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts