x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV
Alimentació

Pícnic saludable

Podem preparar opcions saludables i de fàcil transport
Pícnic saludable

Pícnic saludable

Pícnic saludable

Actualitzada 23/08/2019 a les 16:54
    Berta Jiménez
Anar de pícnic no és necessàriament sinònim de xips, olives, snacks salats… En definitiva, de tota una col·lecció d’aliments ultraprocessats gens recomanables. Podem també preparar opcions més saludables i igualment de fàcil transport. Us deixo idees:

Amanides: verdes, de pasta, arròs, quinoa, llegums, de patata…:
  • Amanida amb llacets de colors, mongeta tendra, cherries, mozzarella i fulles fresques d’alfàbrega.
  • Amanida amb cigrons, tomàquet, olives negres, pebrot escalivat, espàrrecs i sardinetes.
  • Amanida amb enciam de fulla de roure, pit de pollastre, poma, nous i pastanaga.
Cremes vegetals per untar: Hummus i/o guacamole, amb bastonets de pa, crudités de verdures tallades a tires (pastanaga, carbassó, api).

Escalivades, gaspatxos, daus de meló amb pernil

Truites o quiches amb verdures: Important quallar bé l’ou!
  • Quiche d’espinacs i formatge, d’espàrrecs verds i gambes, o de xampinyons, porros i pernil dolç.
  • Truita de verdures i/o patata (carxofes, carbassó, albergínia…).
Fruita: refrescant en dies de calor!
  • Síndria, meló o pinya tallada a daus.
  • 1 bol amb maduixes, cireres o albercocs.
Aigua: la millor beguda.
Podem saboritzar-la naturalment afegint-hi unes rodanxes de llimona o d’altres fruites com fruits vermells o unes fulles de menta fresca per donar-li un toc encara més refrescant.


No oblidem que amb les elevades temperatures de l’estiu i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix, podem afavorir el creixement microbià i ser causa d’una toxiinfecció alimentària. Mantenir la cadena de fred i respectar les normes d’higiene és fonamental!

 
Conservació i preparació
Conservar els aliments que requereixen fred en neveres portàtils o bosses refrigerants i utilitzar envasos hermètics.
Col·locar les neveres en els llocs més frescos o amb més ombra i no obrir-les si no és necessari (cada cop que l’obrim, perdem fred interior).

Cuinar les truites, quiches… amb prou antelació per poder-les refredar i quallar bé l’ou!
Bon estiu!
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2021 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts