Aliments amb protecció solar

Cal incloure a la dieta aliments protectors

Aliments amb protecció solar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’exposició solar és molt beneficiosa per a l’ésser humà: millora els nostres nivells d’energia, rendiment i productivitat, i ens fa sentir millor en general. Vivim en una societat que passa la gran part del seu dia en espais tancats il·luminats amb llum artificial, i la majoria de la població andor­rana presenta dèficit de vitamina D per falta de sol. Per tant, hem d’aprofitar aquests mesos de primavera i estiu per exposar la nostra pell a la llum solar però sempre amb precaució, ja que els raigs ultraviolats del sol són la principal causa de càncer de pell. Les primeres hores del dia i les últimes de la tarda seran les que més beneficis i menys riscos comporten.

Per protegir-nos del sol cor­rectament cal tenir en compte dos aspectes: el primer és que s’ha d’utilitzar protecció solar i el segon és que cal incloure a la nostra dieta aliments protectors

Parlarem a continuació de quins són aquests aliments que gràcies al seus efectes antioxidants ajuden a combatre els radicals lliures que es generen quan exposem la nostra pell al sol.

  • Pastanaga: rica en betacarotè, que es converteix en vitamina A dins el nostre cos. Actua com a protector de la pell i afavoreix la síntesi de melanina. També el podem obtenir d’altres verdures i fruites de color taronja, com la carbassa, els albercocs i el meló cantaloup.
  • Peix blau: gran font d’àcids grassos omega-3, un potent antioxidant que genera un efecte antiinflamatori i bloqueja els efectes dels radicals lliures. Les nous i les llavors de lli també aporten certa quantitat d’aquest component.
  • Síndria: rica en licopè, un poderós antioxidant que protegeix les cèl·lules de possibles danys, i redueix el risc de patir cremades. Sempre, és clar, fent servir protector solar. El trobem també a d’altres aliments de tonalitat vermella / ataronjada, com, per exemple, el tomàquet, el pebrot vermell i la papaia.
  • Fruits vermells: els gerds, els nabius i les maduixes tenen una combinació de vitamina C i polifenols que els atribueix propietats altament antioxidants, minimitzant el dany causat pels radicals lliures que es generen amb l’exposició solar.
  • Oli d’oliva i alvocat: aporten bones quantitats de vitamina E i àcids grassos saludables, amb grans efectes antiinflamatoris. Ajuden a reparar la pell i la reforcen com a barrera de protecció vers els raigs ultraviolats.
tracking