Fructosa i embaràs

És ben sabut per tot­hom que durant l’embaràs s’ha d’evitar el consum de productes que continguin alcohol, cafeïna, teïna o grans quantitats de sucre

Fructosa i embaràs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

És ben sabut per tot­hom que durant l’embaràs s’ha d’evitar el consum de productes que continguin alcohol, cafeïna, teïna o grans quantitats de sucre. A aquesta llista s’hi suma ara la fructosa, el sucre de la fruita, que consumida en dosis elevades provoca importants alteracions a la placenta i augmenta el risc que el fetus presenti malalties metabòliques a la vida adulta. Així ho afirma un estudi liderat per la universitat espanyola CEU San Pablo Carlos Bocos, en col·laboració amb altres grups d’investigació.

Per a l’estudi es van utilitzar tres grups d’animals gestants. Un d’ells va beure una solució que contenia fructosa al llarg de tota la gestació i els altres dos van beure només aigua o bé una solució amb glucosa. El resultat? Els fetus de les mares que van ingerir fructosa van manifestar uns nivells d’oxidació alts tant en el plasma com en el fetge. Així, les dades mostraven que les placentes gestants exposades a la fructosa presentaven estrès oxidatiu i una menor quantitat d’HO-1, un agent antioxidant que prevé l’aparició de complicacions gestacionals. “El nostre propòsit és conscienciar la societat, en general, i les embarassades, en particular, perquè disminueixin el contingut de fructosa a la seva dieta, mitjançant un consum preferent d’aliments i begudes d’origen natural, davant el de menjars processats i refrescos que contenen xarop de blat ric en fructosa, assenyala el director de la investigació, el professor de farmàcia Carlos Bocos.

tracking