Psicologia

Els menors i l'ús del mòbil (III)

L'ús prolongat del mòbil per part dels infants pot tenir diversos efectes negatius en el seu desenvolupament físic i psicològic.

Abusar del telèfon afecta la salut ocular i el son

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ús prolongat del mòbil per part dels infants pot tenir diversos efectes negatius en el seu desenvolupament físic i psicològic. En primer lloc, l’exposició constant a les pantalles dels dispositius pot afectar la salut ocular dels nens, ja que la llum blava que emeten pot causar fatiga visual, sequedat ocular i potencialment contribuir al desenvolupament de problemes de visió a llarg termini.

A més, també pot repercutir en la qualitat del son. L’exposició a la llum del telèfon abans de dormir pot interferir amb la producció de melatonina, una hormona que regula el son, provocant dificultats per agafar-lo. Aquesta manca de son pot tenir conseqüències negatives en el rendiment acadèmic i el comportament dels més petits.

Des d’una perspectiva psicològica, l’abús del mòbil també pot influir en el desenvolupament emocional dels infants. L’exposició constant a les xarxes socials i altres continguts en línia pot contribuir al desenvolupament d’ansietat i baixa autoestima, ja que els nens poden comparar-se constantment amb altres i experimentar una pressió social prematura.

L’ús del mòbil també pot limitar el temps que els nens dediquen a activitats físiques i interaccions socials cara a cara, la qual cosa pot afectar negativament el seu desenvolupament físic i social. La falta d’activitat física pot contribuir al sedentarisme i a problemes de salut relacionats amb l’obesitat i altres malalties.

Per tant, és crucial establir límits clars i fomentar una utilització equilibrada del telèfon mòbil en la vida dels nens. En aquest sentit, és molt important promoure alternatives com el joc a l’aire lliure, la lectura i altres activitats que estimulin el desenvolupament físic, emocional i cognitiu dels nostres fills, mentre se supervisa el seu accés als dispositius mòbils per poder garantir una infància saludable i equilibrada.

tracking