Conèixer el gingebre (II)

La dosi diària recomanada és d’un a tres grams

El gingebre està contraindicat si patim trastorns de coagulació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Malgrat tots els seus beneficis, és important tenir en compte algunes contraindicacions del gingebre. Les persones amb trastorns de coagulació o que prenen medicaments anticoagulants han d’anar amb precaució, ja que aquesta planta pot afectar la coagulació sanguínia. També és recomanable evitar-ne l’ús abans d’una cirurgia, ja que pot interferir en la coagulació normal de la sang.

Quant a la forma de prendre gingebre, hi ha diverses opcions disponibles. Una de les formes més comunes és afegir-lo fresc, ratllat o en rodanxes, a les begudes com ara el te o l’aigua calenta amb llimona. També es pot utilitzar en la cuina per donar sabor als plats, ja sigui en forma de pols de gingebre o com a ingredient fresc en guisats i saltats.

Per a aquelles persones que prefereixen una opció més concentrada, es pot trobar gingebre en forma de suplements o extractes líquids a les botigues de productes naturals. Aquests suplements solen proporcionar una dosi més concentrada, ideal per a aquells que busquen una forma més potent de beneficis per a la salut.

Una altra manera popular de prendre gingebre és a través de begudes com els batuts o sucs frescos. Aquests sucs poden ser una forma refrescant i saborosa de gaudir del gingebre i beneficiar-nos de les seves propietats saludables.

Pel que fa a la dosificació, és important tenir en compte que cada persona pot respondre de manera diferent. És recomanable començar amb petites quantitats i anar augmentant-les gradualment si es tolera bé. Generalment, es recomana prendre aproximadament d’un a tres grams de gingebre al dia, ja sigui en forma fresca, en pols o en suplements.

En resum, el gingebre és una planta amb múltiples beneficis per a la salut, incloent propietats antiinflamatòries, antiemètiques, estimulants i afrodisíaques. No obstant això, cal tenir en compte les possibles contraindicacions, especialment per a aquelles persones que pateixen trastorns de coagulació o que prenen medicaments anticoagulants.

tracking