Alimentació

Conèixer el gingebre (I)

El gingebre és una planta amb una llarga història d’ús en la medicina tradicional, principalment a l’Àsia, on és coneguda per les propietats medicinals i pels beneficis per a la salut

Aquesta arrel s'usa tant en cuina com en remeis naturals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El gingebre és una planta amb una llarga història d’ús en la medicina tradicional, principalment a l’Àsia, on és coneguda per les propietats medicinals i pels beneficis per a la salut. Aquesta arrel, que pertany a la família dels rizomes, té un sabor característicament picant i una aroma distintiva, i és utilitzada tant en la cuina com en remeis naturals. En aquesta sèrie de dos articles explorarem els beneficis del gingebre, les seves possibles contraindicacions i les diferents formes de consumir-lo.

Els beneficis d’aquesta planta són diversos i han estat objecte d’estudi per part de la comunitat científica. Un dels usos més coneguts té a veure amb l’efecte antiinflamatori. El gingebre pot ajudar a reduir la inflamació en el cos, especialment en persones que pateixen d’artritis o altres malalties inflamatòries. A més, també s’ha demostrat que té propietats antioxidants, protegint el cos dels danys causats pels radicals lliures.

A més, el gingebre és conegut per les seves propietats antiemètiques, és a dir, pot ajudar a reduir les nàusees i els vòmits. És freqüentment utilitzat per combatre les nàusees relacionades amb el mareig de moviment, la quimioteràpia i l’embaràs. També pot ser útil per alleujar els símptomes de la indigestió, com la sensació de plenitud i el mal­estar estomacal. El gingebre també és reconegut per les propietats estimulants. Pot augmentar la circulació sanguínia i millorar el flux d’oxigen i nutrients a través del cos. Aquesta propietat pot ser beneficiosa per a aquelles persones que pateixen de baix nivell d’energia o problemes de circulació. En relació amb això, també són coneguts els efectes afrodisíacs d’aquesta arrel. L’augment de la circulació sanguínia afavoreix i potencia les ereccions i augmenta la sensibilitat del clítoris, dos aspectes fonamentals per despertar el desig sexual tant de l’home com de la dona.

tracking