Com triar el millor oli per cuinar? (II)

Posant romaní a l’oli augmentem la seva estabilitat

L'oli de gira-sol alt oleic no es troba als supermercats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La setmana passada vam poder veure quins són els olis més idonis per cuinar, entre els quals hi ha l’oli d’oliva verge i de pressió en fred, i l’oli de coco verge, aquest últim molt utilitzat en rebosteria. Per contra, vam destacar que, entre els menys indicats per a la cuina, tot i la seva popularitat, hi ha per exemple l’oli de gira-sol, que és molt inestable.

Cal recordar, però, que també existeix l’oli de gira-sol alt oleic. Es tracta d’una varietat rica en aquest component, que és el mateix àcid gras que té l’oli d’oliva. Això fa que aquesta varietat d’oli de gira-sol tingui una composició molt semblant al d’oliva: és més estable i aguanta millor la calor.

Aquesta pot ser una alternativa per a col·lectivitats o restauració col·lectiva, on l’aspecte econòmic sigui un condicionant important. No podrem trobar aquest oli, però, al supermercat, ja que tan sols es ven al major.

La fregidora AirFryer

Aquest és un electrodomèstic que ens permet fer “fregits” sense gairebé oli, per tan més saludables i menys calòrics. Tot i així, sempre utilitzarem oli d’oliva extra verge en aquest aparell.

Afegir romaní a l’oli

És una manera d’augmentar l’estabilitat d’oli, així que quan cuinem, podem afegir-ne una mica. Es recomana mitja cullerada de postres de romaní sec en pols per cada 100 ml d’oli.

En resum

Quan cuineu, no ho feu a molt altes temperatures, utilitzeu poc oli i sempre del bo!

*BERTA JIMÉNEZ

Dietista - Nutricionista

Núm. col. 0703

tracking