.

x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

L'hora de l'entrepà (I)

Només dependrà del tipus i quantitat de pa i dels ingredients que triem per farcir i del context on el prenguem
El pa serà més saludable si no conté additius

El pa serà més saludable si no conté additius

El pa serà més saludable si no conté additius

Actualitzada 23/02/2022 a les 12:11
La paraula entrepà sovint s’associa a menjar ràpid, àpat calòric, mal menjar... Una sèrie de conceptes que tenen sovint connotacions negatives. Però això només dependrà del tipus i quantitat de pa i dels ingredients que triem per farcir i del context on el prenguem.

Parlem del pa: des del bàsic pa blanc fins als integrals, de cereals, de llavors, amb nous, amb formatge... En textures cruixent, de motlle, panets, pa de coca... Tots tenen propietats i gustos diferents, els més saludables, però, sempre seran aquells que no incorporin additius i que estiguin elaborats exclusivament amb ingredients naturals com el blat, la farina, el llevat i la sal i d’altres com els fruits secs o les llavors. De blat, a més del tradicional, trobem d’altres varietats antigues com és l’espelta i el camut, que poden resultar més digestives.

D’altra banda, l’opció integral té a veure amb la utilització del gra sencer, sense refinar i que aporta la seva capa natural rica en fibra i també el germen del cereal, on es concentren la major part de vitamines i minerals. Aquí haurem de verificar si el pa és 100% integral o bé es tracta de pa blanc enriquit amb una mica de segó, normalment el color més o menys fosc i la textura espessa i més granulosa ens en dona més pistes. El pa de sègol és dels més rics en fibra, té un alt poder saciant i és més tupit que la resta perquè conté menys gluten i queda poc esponjós.

I el farcit? Quan utilitzem l’entrepà com a àpat complet es recomana incloure tant aliments que aportin proteïna –embotits, formatges, llaunes, carn, truites i remenats, humus– com també aliments que aportin fibra, vitamines i minerals. Per això, unes fulles d’enciam o unes rodanxes de tomàquet, xampinyons, tires d’escalivada, llesques d’alvocat o de poma, o patés vegetals, equilibraran l’entrepà.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2022 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts