La xocolata: saber fer una bona tria (II)

La xocolata és un dels aliments amb més antioxidants, tot i que això depèn del calor rebut durant el processament

La xocolata: saber fer una bona tria (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La xocolata és un dels aliments amb més antioxidants, tot i que això depèn del calor rebut durant el processament. Una xocolata crua (raw), en produir-se a baixa temperatures, és la que té més antioxidants. Igualment, el sucre i la llet contrarestarien els efectes beneficiosos de la xocolata.

Què cal saber quan anem a comprar xocolata?

Quan llegim les etiquetes, una xocolata de veritat és la que està feta amb tres ingredients: pasta de cacau o cacau en pols, mantega de cacau i sucre. Pot contenir algun saboritzant com la vainilla, i un emulsionant com la lecitina de soja. I la llista d’ingredients hauria d’estar encapçalada pel cacau i en últim lloc el sucre.

Busqueu, en la mesura del possible, xocolata d’alt contingut en cacau (70% o més), que contingui poc o gens de sucre, de producció ecològica i si pot ser de comerç just. I recordeu que si busqueu els efectes antioxidants, els trobareu principalment en el cacau cru, disponible en botigues especialitzades i ecològiques.

Quina quantitat?

Val la pena que comprem sempre productes de cacau de qualitat i els consumim molt moderadament (màxim 20 grams al dia = un quadradet), ja que és un aliment molt calòric. 20 grams d’una xocolata del 90% (una de les menys ensucrades) aporta unes 120 calories, i conté substàncies estimulants que s’accentuen si la xocolata porta sucre, així com oxalats, que interfereixen en l’absorció de micronutrients com el ferro. En aquest cas, millor prendre-la fora dels àpats.

I un últim consell: sempre millor poca i de la bona!

Bones festes!

Roques de xocolata

Ingredients 50 g d’ametlla laminada 50 g d’avellana torrada 50 g anacards 2 c/soperes coco ratllat 30 g panses 5 orellanes 150 g xocolata negra del 85% Canyella en pols Elaboració Desfem la xocolata al bany maria, afegim els fruits secs esmicolats, panses, orellanes tallades a trossets petits, coco ratllat i un pessic de canyella, ho barregem tot bé, anem fent porcions per crear les roques i dipositant-les damunt una safata amb paper de forn antiadherent. Finalment les posem a la nevera fins quedar compactes i cruixents. En lloc de fruita seca, també podem barrejar-hi flocs i cereals sense sucre (quinoa, fajol, blat de moro, arròs...).

tracking