Combatre la calor amb plats freds

L'arribada de l'estiu fa que les receptes fredes vinguin especialment de gust

Combatre la calor amb plats freds

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana us proposarem tres receptes de plats molt frescos i nutritius que us poden ajudar a combatre la calor de l’estiu.

Amanida d’arròs

Ingredients: 300 grams d’arròs, 3 llaunes de tonyina, 10 olives, 10 palets de cranc, 4 ous, 1 tomàquet gran o 2 de petits, pebrots del piquillo i una ceba petita.

Preparació: posem al foc una olla amb aigua i, quan entri en ebullició, hi afegim l’arròs amb una mica de sal, deixant-ho coure el temps que indiqui el paquet. Alhora, aprofitarem per afegir-hi els ous, que haurem de treure passats 11 minuts perquè quedin durs i amb una textura ideal. Quan l’arròs ja sigui cuit, l’esbandim amb aigua amb l’ajuda d’un colador, hi afegim una cullerada d’oli, barregem i reservem. A continuació, piquem els ous, les olives, els palets de cranc, i els pebrots del piquillo per afegir-los a l’arròs. Pelem i tallem a daus els tomàquets i la ceba i els incorporem a la nostra barreja. La tonyina la passarem per un escorredor abans de posar-la a l’amanida. Finalment, rectifiquem de sal i ho deixem unes hores a la nevera abans de menjar. Ho podem acompanyar amb maionesa o, si no volem salsa, hi podem afegir oli o vinagre de Mòdena, depenent dels gustos dels comensals.

Pastís de patates

Ingredients: 4 patates mitjanes, 4 llaunes de tonyina, salsa de tomàquet casolana, maionesa i sal.

Preparació: posem al foc una olla amb aigua i, quan entri en ebullició, hi afegim les patates junt amb una mica de sal fins que estiguin ben cuites i toves (ens podem ajudar d’un ganivet de punta per clavar-lo i saber quan deixen d’estar dures). Les deixem refredar, les pelem i les aixafem per aconseguir una massa a la qual afegirem sal. En cas que siguin massa dures, ens podem ajudar amb una mica d’aigua de cocció per fer que la nostra mescla estigui al punt. Farem servir uns dos terços de la patata i els amassarem sobre una safata per començar a donar forma al nostre pastís. Per sobre, hi posarem una capa generosa de salsa de tomàquet casolana i una altra de tonyina al gust. Tancarem el pastís afegint per sobre la resta de la patata i repartint amb una cullera una capa de maionesa. Si ho desitgem, també hi podem afegir olives, ou dur ratllat o pebrots del piquillo. Ho hem de deixar unes hores a la nevera abans de menjar i posteriorment podem escollir entre menjar-nos el pastís muntat o esmicolar-lo amb la forquilla per prendre’l en forma de puré.

Empedrat

Ingredients: un pot de mongetes, 3 llaunes de tonyina, pebrots del piquillo, 10 olives, una ceba, oli, vinagre de Mòdena i sal.

Preparació: buideu el pot de mongetes en un escorredor i passeu-les per aigua. Escorreu també la tonyina i afegiu-la. Piqueu els pebrots, les olives i la ceba i barregeu-ho amb la resta d’ingredients. Reserveu a la nevera durant unes hores fins que el plat estigui ben fred. Abans de servir, amaniu amb l’oli, la sal i el vinagre de Mòdena al gust.

tracking