Com ajudar els més petits a menjar verdures? (II)

Receptes que us poden ajudar a fer que els més petits s’acostumin a menjar verdures

Unes delicioses pizzes de carbassó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquesta setmana us proposem tres receptes que us poden ajudar a fer que els més petits s’acostumin a menjar verdures.

Pizzes de carbassó

Ingredients: 1 carabassó gran, 500 g de tomàquet triturat, 1 ceba, 1 dent d’all, orenga en fulla, sal, pebre. Per al farciment: tonyina, pernil cuit, olives, mozzarella.

Preparació: Neteja i talla les puntes del carabassó́. Fes-ne rodelles d’aproximadament 2 cm de gruix. Sala’ls i cuina’ls a la planxa a foc fort, fins que comencin a quedar daurats. Una vegada fets, deixa’ls a la safata del forn amb paper vegetal. Prepara una salsa de tomàquet amb ceba, all i espècies. Ara només falta muntar la pizza, a sobre les rodelles de carbassó posa-hi el tomà̀quet i el que mé́s t’agradi. Acaba amb la mozzarella, una mica d’orenga i gratina al forn.

Croquetes de coliflor

Ingredients: 200 g de coliflor, 1 ceba grossa, 1 dent d’all, 200 cc de crema de llet per a cuina (o soja per a l’opció vegana), 50 g de farina, julivert picat, sal i pebre. Per a l’arrebossat: pa torrat i ou (aigua i farina de cigró per a l’opció vegana).

Preparació: Pica l’all i la ceba ben petits. Abans d’abocar la ceba, sofregeix lleugerament l’all. Cuina la ceba fins que estigui transparent. Afegeix la coliflor ben picada (en cru). Afegeix sal i pebre. Dona-li unes voltes fins que la coliflor comenci a canviar de color, i afegeix el julivert picat. Incorporar-hi la farina i barrejar-la bé fins que es torri lleugerament. Afegeix la crema de llet o el liquat vegetal, la sal i el pebre i cuina fins a tenir una massa prou consistent per formar les croquetes. Deixa refredar una estona a la nevera.

Forma les croquetes: Jo les deixo una estona mé́s, així formades, a la nevera. Arrebossa les croquetes amb l’ou i el pa torrat. O amb la barreja de farina de cigró́ i aigua freda, com a substitut de l’ou. Pots afegir llavors de sèsam al pa. Fregeix en abundant oli, completament submergides i deixa-les en paper absorbent abans de servir. També les pots fer al forn. La recepta es pot fer amb qualsevol verdura: espinacs, carbassó i pastanaga, bolets...

Creps de coliflor

Ingredients: 400 g de coliflor, 1 tassa de farina o de flocs de civada remullats, 2 ous, sal.

Preparació: Pela la coliflor i treu-ne les branques més dures. Pica-la fins que quedi com sorra gruixuda. Cuina-ho al microones a màxima potè̀ncia 5 minuts. En un got per a túrmix, posa-hi la coliflor, l’ou i la farina. Afegeix també sal. Bat tots els ingredients fins que quedi un líquid el més fi possible. Per fer les creps: utilitza una cullera per anar posant una quantitat de líquid en una paella impregnada d’oli. Escampa el líquid fins que quedi forma de crep i cuina per ambdós costats fins que estiguin daurades com les creps. Les podem menjar sense res més o escalfar-les amb una llesca de formatge i una de pernil per sobre. Fes-les i menja-te-les de seguida, calentes estan més bones.

SARA CRUZ CARDIEL

Dietista-nutricionista

Col·legiada CDNA núm. 1.825

tracking