Matter: la llar més interconnectada

Les grans marques s’uneixen sota un mateix protocol

Matter: la llar més interconnectada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan empreses com Google, Apple o Amazon es posen d’acord sol ser per una raó de pes. En aquest cas, garantir la interoperabilitat dels seus productes per a la llar. La setmana passada es va anunciar la creació de Matter, el nou estàndard obert per a bombetes intel·ligents, bàscules, termòstats i la resta de dispositius connectats a casa.

La iniciativa té el seu origen el 2019, quan es va avançar la creació de l’aliança Project Connected Home over IP (CHIP). Els gegants de la tecnologia es van posar d’acord perquè els diferents productes puguin funcionar entre si sense problemes. Entre els membres d’aquesta iniciativa, que ara es materialitza en Matter, hi ha Amazon, Apple, Google, Samsung i altres empreses com Ikea, Signify o Somfy.

A final d’aquest any, el logo de Matter serà l’encarregat d’assenyalar que un dispositiu és compatible amb totes les grans marques. Aquest segell el podrem veure en dispositius per a la llar i indicarà que funciona amb l’estàndard Matter. Aquest sistema unificat estarà en termòstats, càmeres, panys, llums, interruptors i altres sensors. Un protocol obert per a la internet de les coses que substitueix el protocol Zigbee que hi havia fins ara. Tant Zigbee com Z-Wave, els dos principals sistemes de domòtica, deixaran pas a Matter, que promet “més senzillesa, fiabilitat i interoperabilitat”.

Samsung té SmartThings, Amazon té Alexa, Apple té Homekit i Google treballa a partir de Home. Aquests ecosistemes continuaran mantenint-se, però treballaran al costat de Matter. Un logo que previsiblement veurem inclòs en els seus dispositius en pocs mesos.

Matter està basat en IP i funcionarà sobre estàndards de comunicació i connectivitat com Ethernet, Wi-Fi, Thread i Bluetooth de baixa energia. El seu desplegament és una bona notícia per als usuaris, que ho tindrem més fàcil per poder aprofitar qualsevol d’aquests accessoris independentment de la marca del nostre mòbil o el sistema de veu que vulguem utilitzar.

tracking