CINEMA

"West side story", el ritme torna als carrers

El film arribarà a la pantalla gran el desembre vinent

Steven Spielberg signa la nova versió del musical

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de posposar la seva estrena a causa de la pandèmia, la nova adaptació del cèlebre musical West Side Story, a càrrec d’Steven Spielberg, sembla estar més a prop del que pensàvem. De moment, ja s’ha presentat el primer tràiler i la cinta s’està convertint en una de les grans promeses per als pròxims certàmens cinematogràfics. El vídeo promocional va ser presentat durant la darrera edició dels Oscar, en commemoració del seixantè aniversari de la primera adaptació cinematogràfica del musical. El film del 1961, dirigit per Jerome Robbins i Robert Wise, narrava la història que ja havia triomfat a Broadway a la dècada dels cinquanta. Una trama d’amor entre dos joves de bandes rivals a la ciutat de Nova York, que readaptava i modernitzava el Romeo i Julieta de Shakespeare.

D’aquesta manera, la història que en el seu moment van protagonitzar Natalie Wood i Richard Beymer, i que es va alçar amb deu estatuetes daurades, tornarà als cinemes el desembre vinent, segons anuncia el tràiler de la nova adaptació. Un vídeo de presentació en el qual ja es poden observar nostàlgics números musicals entre els carrers i escales d’incendis d’una Nova York dels anys cinquanta. Spielberg ha apostat per un elenc en la seva majoria llatí, perquè a la pel·lícula original els personatges porto-riquenys van ser interpretats per actors blancs. D’aquesta manera, Rachel Zegler debutarà a la pantalla gran per interpretar Maria, protagonista de la història que s’enamora de Tony, que encarnarà el ja conegut Ansel Elgort. El repartiment es completa amb intèrprets de Broadway i, especialment, amb l’aparició estel·lar de Rita Moreno.

Malgrat que la veterana actriu de 89 anys –que va interpretar Anita el 1961– es va negar, en un principi, a participar en la nova pel·lícula, finalment tornarà al musical per encarnar Valentina, la vídua de Doc, el mediador entre les dues bandes de la cinta original. La nova versió del llegendari musical d’Arthur Laurents signat pel compositor Leonard Bernstein i el lletrista Stephen Sondheim ha comptat amb Tony Kushner per al guió, Janusz Kaminski per a la fotografia, David Newman per a la música, Gustavo Dudamel per a la direcció de l’orquestra i Justin Peck per a la coreografia dels números musicals.

tracking