x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Medi ambient

Exposicions itinerants Floralab

El projecte transfronterer FLORALAB, amb finançament POCTEFA, posa el focus en les plantes amenaçades de l’est del Pirineu
Exposicions itinerants Floralab

Exposicions itinerants Floralab

Exposicions itinerants Floralab

Actualitzada 19/04/2021 a les 19:38
    Clara Pladevall
Què té el trencalòs, la perdiu blanca, l’os o la llúdriga que no tingui el julivert d’isard, el lliri o la verònica? El fet és que, sigui com vulgui, quan pensem en espècies amenaçades dels Pirineus, en éssers vius que caldria protegir... acostumem a pensar en animals vertebrats de mida gran més que en cargolines, insectes, bolets o plantes. El projecte transfronterer FLORALAB, amb finançament POCTEFA, posa el focus en les plantes amenaçades de l’est del Pirineu, organitzant a tot el territori un mes d’activitats entre juny i juliol, el Festi’flora, un mes per informar-nos, reflexionar i apropar-nos a la natura vegetal que tenim tan a prop de casa i que se’ns fa sovint invisible.

Per començar a escalfar l’ambient, els diferents comuns d’Andorra, l’Institut d’Estudis Andorrans, els parcs naturals d’Andorra i la vall del Madriu-Perafita-Claror s’han unit per oferir una exposició itinerant que anirà passant per totes les parròquies. La mostra s’inicia a Sant Julià el 15 d’abril per després passar cap a Ordino, la Massana... L’exposició és fruit de la participació popular en diferents concursos de fotografia naturalista que es van dur a terme durant el 2020. Es tracta d’una mostra exterior que pretén cridar l’atenció de vianants i visitants, per fer florir els nostres pobles tan plens d’asfalt i que en la imitació puguem descobrir la multitud d’altres plantes, comunes i rares, que es troben ben a prop nostre.

L’ull de perdiu de flors tan blaves, les violes silvestres al costat dels horts, les carlines més pròpies dels estius als prats de muntanya i que allunyaven els mals esperits des de les portes de cases antigues, la saxífraga que surt a les roques al costat d’altres meravelles naturals... podeu anar a veure-les en fotografia a l’exposició itinerant quan s’acosti a la vostra parròquia... però us recomanem no oblidar aquells camins prop de casa que vam descobrir la primavera passada per obrir els ulls a la flora més propera i deixar-nos sorprendre! La natura és (encara) a prop nostre, gaudim-la i respectem-la. L’IEA agraeix l’ajut del 2019 del Govern d’Andorra de la convocatòria complementària als ajuts europeus Poctefa 2014-2020, Ref. AEUP011-AND/2019 pel projecte FLORALAB, en què s’emmarca l’exposició itinerant.

*CLARA PLADEVALL
Investigadora del Cenma
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2023 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts