'Joc de trons': contracte milionari

L’acord de George R. R. Martin amb HBO seria de 50 milions

'Joc de trons': contracte milionari

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’escriptor nord-americà George R. R. Martin, conegut principalment per la saga Cançó de gel i foc –en la qual es va basar la sèrie de televisió Joc de trons–, ha signat un acord milionari per produir diverses sèries i pel·lícules amb les plataformes HBO i HBO Max. Segons una exclusiva publicada pel diari The Hollywood Reporter, que estima el contracte prop dels 50 milions de dòlars, l’autor serà el responsable de dues noves sèries, Who Fears Death i Roadmarks, a més dels projectes derivats de l’exitosa saga durant els pròxims cinc anys.

Martin va vendre els drets de les seves novel·les a HBO el 2007, un acord del qual va sortir la sèrie més reeixida del canal, Joc de trons, que es va convertir en la ficció televisiva amb més Emmy de la història. Ara, l’autor supervisarà fins a cinc projectes audiovisuals basats en l’univers de Cançó de gel i foc.

La primera sèrie derivada, House of the Dragon, té previst estrenar-se l’any vinent amb una història inspirada en el llibre Foc i sang (2018), la narració del qual se situa uns 300 anys abans dels fets relatats a Joc de trons i que s’endinsa en la història dels Targaryen.

D’altra banda, el mes de gener es va saber que HBO estava començant a donar forma a una nova preqüela de Joc de trons que giraria entorn de les novel·les curtes Els contes d’en Dunk i l’Egg, del mateix George R. R. Martin. En paral·lel, hi ha altres tres idees en desenvolupament: 9 Voyages, sobre els viatges marítims de Corlys Velaryon; Flea Bottom, sobre el barri més pobre de Desembarcament del Rei (la capital del regne de la Casa Baratheon), i 10.000 Ships, una història centrada en la princesa Nymeria.

Tots aquests projectes, així com una hipotètica sèrie animada, estan encara en una fase molt prematura de desenvolupament i és possible que no tots arribin a veure la llum.

Per part seva, Martin ha llançat un videojoc propi, Elden Ring (L’Anell d’Elden), mentre treballa en una altra sèrie per a Peacock, la plataforma d’streaming d’NBC Universal, i en un llargmetratge titulat In The Lost Lands (En les terres perdudes).

tracking