Clover Club

A la dècada deL 1910 era un dels grans clàssics

Clover Club

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ala Filadèlfia de final de segle XIX, abans de la prohibició, un selecte grup de periodistes, banquers, advocats i empresaris van formar un club, amb el propòsit de reunir-se una vegada a al mes, a l’Hotel Bellevue, per menjar, parlar i beure, i el van batejar com a Clover Club. S’explica que en una d’aquestes reunions, un jove bàrman, anomenat Ambrose Burnside, va inventar un còctel específicament per als membres de club, bàsicament un gin sour amb la brillant incorporació de xarop de gerds, i així va néixer el Clover Club Cocktail.

El còctel, fresc, brillant i sofisticat, va guanyar popularitat per tota la costa est dels Estats Units, i a la dècada del 1910 va ser considerat un dels grans clàssics de tots els temps, a l’altura de l’Old Fashioned i el Manhattan. No obstant això, en acabar la prohibició, el Clover Club va perdre tota la seva popularitat i va quedar relegat pràcticament a l’oblit. La seva caiguda de popularitat possiblement es va deure a diversos factors, ja que després de la prohibició molts bàrman van simplificar la recepta substituint el xarop de gerds, més difícil d’aconseguir, per granadina, que realment destrueix l’essència d’aquest còctel; també es va produir cert canvi en els gustos dels consumidors, que van començar a fugir de preparacions amb ou cru, i a certa percepció (a causa del seu color) que el Clover Club era un còctel femení.

Amb el renaixement de la cocteleria clàssica que estem vivint, el Clover Club ha estat posat novament sobre la taula, i la seva popularitat s’ha vist consolidada amb l’obertura a Brooklyn del Clover Club, un bar especialitzat en còctels preprohibició, dirigit per Julie Reinier, que ha pres el clàssic còctel de Filadèlfia com el vaixell insígnia de la casa.

Quan el Clover Club es prepara correctament és una beguda excepcional, és una d’aquelles receptes especials on ingredients frescos combinen a la perfecció amb l’alcohol de base per formar un còctel totalment únic, en termes de sabor, color i textura.

El seu sabor, principalment àcid i amb un agradable i subtil deix a dolç, prové de l’harmonia entre la llimona i el gerd, que acompanyats de la ginebra generen una interessant sinergia, l’ou aporta textura i viscositat, i el vermut una complexitat que porta el còctel a un altre nivell.

Si bé hi ha xarops de gerds comercials, et recomanem preparar-lo a casa, és senzill i deliciós, i no té punt de comparació amb cap producte comercial que puguis trobar.

La recepta

Afegeix tots els ingredients a la coctelera, ajuda’t d’un mesurador perquè les quantitats siguin exactes. Primer realitza un Dry Shake, és a dir, agita tots els ingredients a la coctelera sense gel; amb 10 segons serà suficient, això ajudarà a emulsionar el còctel, ves amb compte que en fer un Dry Shake se sol acumular pressió, fet que pot obrir la coctelera i fer un petit embolic. A continuació afegeix gel a la coctelera i procedeix a realitzar un agitat normal, durant uns 15 segons. Amb ajuda d’un colador de cuc i un colador fi, fes un doble colat sobre una copa tipus Martini freda. Decora amb un o dos gerds en una punxa, també pots decorar amb una branqueta de menta, clar que amb una branqueta de menta el còctel canvia de nom i passa a dir-se Clover Leaf. INGREDIENTS 45 ml London Dry Gin 15 ml xarop de gerds 15 ml Dry Vermouth 15 ml suc de llimona (fresc) 15 ml clara d’ou

tracking