salut ocular

Covid-19 i lents de contacte

És important evitar al màxim tocar-se la boca i el nas

Covid-19 i lents de contacte

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Al món existeixen milions d’usuaris de lents de contacte. Ara, però, ha arribat el moment de recomanar que es deixi’n d’utilitzar mentre el coronavirus Covid-19 estigui present al nostre dia a dia. El motiu? És bastant simple: utilitzar ulleres fa que les persones deixem de tocar-nos amb més freqüència la cara i especialment el nas, la boca i els ulls. Com ja sabem, el nas i la boca són les dues principals vies per les quals ens podem contagiar amb aquest virus. Essent així, des del sector oftalmològic no es recomana l’ús de lents de contacte mentre hi hagi la presència del Covid-19, ja que quan l’usuari fa el gest de ficar-se o treure-les almenys dos cops al dia, sense adonar-se, es toca els ulls i parts de la cara com les galtes o el nas. I no sempre es fa amb les mans degudament netes. Així doncs, si s’evita tocar-se la cara per l’ús de lentilles, reduirem el nombre de contactes i, per tant, el nombre de contagiats. I directament el nombre de persones que hauran de ser ateses a l’hospital.

És cert que el coronavirus Covid-19 pot entrar pels ulls?

Teòricament és possible però encara no hi ha proves definitives en ser un virus jove. Per tant, ara mateix la millor arma és la prevenció. El que sí que se sap és que aquest tipus de virus causa conjuntivitis, patologia ocular molt molesta i molt fàcil de propagar i contagiar. A més, també es contagia per contacte, així que el que es recomana és una constant higiene de les mans.

Les ulleres protegeixen contra la Covid-19?

No es pot dir que les ulleres ofereixin una protecció com si fossin una pantalla però sí que poden servir de fre. Quan el virus està en suspensió a l’aire, el primer que trobarà abans de tindre contacte amb els ulls seran els vidres. Per tant, serviran de protecció, però si t’has de contagiar segurament ho faràs a través de la boca o del nas abans que pels ulls.

Recomanacions

A part de no ficar-te les lents de contacte, cal evitar al màxim possible tocar-se la cara. Sobretot el nas i la boca. I sobretot mantenir les mans netes, realitzant diverses neteges al dia.

tracking