x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
El moment del còctel

Negroni

El còctel neix d'un comte italià que va decidir fer-li una variació a la recepta original
Negroni

Negroni

Negroni

Actualitzada 27/12/2019 a les 19:01
El gust del Negroni és un clàssic en el paladar dels amants d’un bon aperitiu a tot el món. La seva història neix d’un comte italià que va decidir fer-li una variació a la recepta tradicional i va crear un dels còctels més gaudits a escala mundial i que celebra els seus 100 anys acompanyant vetllades: el Negroni.

Un dia, Camillo Negroni li va demanar al bàrman Fosco Scarselli posar-li gin (beguda que havia conegut en el seu pas per Anglaterra) en lloc de soda al seu Americà i va ser aquí on va néixer una de les begudes clàssiques. Elegant i amb un particular gust, ha conquerit paladars al llarg dels anys.

La seva presència a la història no només se centra en taules o bars. El reconegut escriptor Ernest Hemingway va batejar un dels seus gossos a Cuba inspirat en el Negroni. Mentre que el famós director Orson Welles el va qualificar, en el seu moment, com un perfecte exemple d’equilibri de sabors. Si bé té 100 anys de tradició, preparar-lo no és gens complicat. Aquest còctel té una fórmula senzilla. Per gaudir-lo sol es necessiten tres ingredients a parts iguals: gin, vermut vermell i Campari, acompanyats de gel i una rodanxa de taronja. No obstant això, cal mesurar les proporcions de manera correcta, perquè el fet de no barrejar-les bé pot acabar tot arruïnant aquest clàssic tan exquisit i deliciós.
 
RECEPTA
La preparación del Negroni és d’allò més senzilla. En un got old fashioned posem el gel i les tres mesures de licor, remenem un parell de voltes amb una cullera i decorem. Ho servim en got old fashioned i remenem.

INGREDIENTS
30 ml campari
30 ml gin
30 ml vermut vermell
Rodanxa de taronja
Gel
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2019 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts