x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
psicologia

Rescatar la creativitat

La possibilitat de ser creatius està en tots nosaltres
Rescatar la creativitat

Rescatar la creativitat

Rescatar la creativitat

Actualitzada 21/06/2019 a les 17:28
    Margarita Albós
La creativitat és la capacitat de trobar solucions intel·ligents i útils als nostres problemes o reptes diaris i aplicar els coneixements a situacions noves, adoptant una actitud oberta: a l’exploració de noves possibilitats, a la imaginació i al joc de combinar idees. Hi ha la falsa creença que la creativitat és un talent, això fa que moltes persones pensin que no són creatives. Tant si creus que ets creatiu com si creus que no ho ets, tens raó.

El fet de creure que s’és creatiu o no és determinant, perquè la creença afecta el comportament i el comportament retroalimenta la creença. La creença és el que ens dona permís per ser-ho. La possibilitat de ser creatiu és innata i està en tots nosaltres, és una habilitat que es pot aprendre, desenvolupar i aplicar.

Per rescatar la creativitat hem de recórrer al nen que tots portem dins, no l’hem de buscar fora, sinó dins nostre. La creativitat fa que la vida sigui més divertida, més interessant i més exitosa. Només quan ens enfrontem amb reptes increïbles desenvolupem activitats extraordinàries.

La vida còmoda no desenvolupa noves idees, perquè no tenim necessitat de ser creatius i fa que ens apalanquem. Tanmateix, quan ens sorgeix algun conflicte ens veiem en la necessitat de ser creatius i trobar idees per resoldre’l. La creativitat és un aliment per a l’ànima i un vehicle per iniciar un viatge d’autoconeixement. És convenient practicar-la en la vida quotidiana, ja que ens fa més resolutius davant de les dificultats.

La creativitat és una habilitat necessària per triomfar. Per desenvolupar-la cal utilitzar el pensament divergent o late­ral, que consisteix a buscar solucions mitjançant mètodes no ortodoxos, que habitualment serien ignorats pel pensament lògic. Requereix trencar amb els patrons racionals a què estem acostumats, i trobar nous punts de vista i noves associacions entre idees, percepcions i conceptes.

Si vols activar la creativitat, exercita la teva imaginació, intenta pensar sempre que puguis de manera diferent. El cervell sempre intenta buscar patrons que reconeix, com, per exemple, quan veiem formes de coses als núvols, a les humitats d’una paret..., això també passa amb els problemes. Per tant, buscar idees absurdes farà que el cervell hi trobi patrons, els doni sentit i ens dirigeixi cap a una solució factible. Activa la creativitat perquè tot el que no s’utilitza es perd.

ACTIVITATS PER ACTIVAR-LA
  1. Dibuixa 20 cercles en un paper i en 1 minut dibuixa dins de cadascun quelcom amb significat, una cara, una pilota...
  2. Pensa en utilitats alternatives o complementàries per a objectes quotidians: got, cadira, interruptor, paperera, paraigua, clip... Per exemple, el paraigua pot servir de bastó, per protegir-nos del sol, per recollir caramels en la rua dels Reis Mags...
  3. Juga a pensar com seria la vida en un planeta on: La gravetat fos molt més gran? Plogués cada dia? Hi hagués tres sols? No es poguessin construir rodes?
  4. Fes-te preguntes en què la resposta sigui òbvia i busca altres respostes. No donis res per suposat, no assumeixis res com a cert, qüestiona-ho tot... Com quan algunes persones van qüestionar l’obvietat que els homes no podien volar i van inventar els avions.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts