Mojito

El nom prové del mot anglès ‘mojo’, que significa ‘barreja’

Mojito

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ron, menta, llimona, aigua amb gas, sucre i un bon bartender! No hi ha res més refrescant que el tradicional mojito.

Una de les llegendes sobre el seu origen explica que el costum de beure mojito va començar a final del segle XVI amb el corsari Sir Francis Drake, que va preparar la primera versió del mojito amb una bar­reja d’aiguardent de baixa qualitat, sucre, llimona i menta. L’aiguardent aportava calor, l’aigua diluïa l’alcohol, la llimona combatia l’escorbut (deficiència de vitamina C) i la menta hi aportava un gust fresc, mentre que el sucre feia més fàcil passar el tràngol amarg. La barreja era utilitzada en els temps de la pirateria per combatre mals estomacals, prevenir el còlera i alleujar la intensa calor de les Antilles.

Temps després, a la dècada del 1860, la producció de rom ja era més refinada, per la qual cosa es va començar a fer servir un rom de millor qualitat. Aquest va substituir l’aiguardent i el que ja a Cuba es coneixia com draquecito i es va rebatejar com a mojito. El nom d’aquest glop de classe mundial prové de l’espa­nyolització de mojo, un terme anglès que significa barreja.

Sens dubte, el mojito més famós a Cuba el produeix La Bodeguita del Medio, d’aquí la frase cèlebre de l’escriptor Ernest Hemingway: “El meu daiquiri a El Floridita i el meu mojito a La Bodeguita”, encara que per aquí diuen que Hemingway bevia de tot i a tot arreu.

La Bodeguita del Medio va obrir el 26 d’abril del 1942 per iniciativa del comerciant Ángel Martínez. En aquest local el mojito té un cost de quatre dòlars, un preu inabastable per a la majoria dels cubans, que perceben de mitjana un salari de menys de 20 dòlars al mes. Per això, des dels anys noranta els estrangers són els principals clients d’aquest bar, situat al carrer Emperador, 207, a mitja hora de la catedral de l’Havana.

Fa més de 70 anys, Ángel Martínez va compartir les seves receptes amb milers de turistes i per descomptat van arribar a La Bodeguita a Mèxic, que va obrir les portes el 23 de maig del 1998. Des de llavors, els habitants de la ciutat de Mèxic sadollen la seva set d’aquest glop cubà en aquest lloc.

LA RECEPTA

Preparació Posem el sucre, el suc, el rom i les fulles de menta en un got ample i remenem amb una cullera, tot seguit hi posem el gel picat fins al marge del got i posem l’aigua mineral, i decorem amb branquetes de sucre. Ingredients 14 grams de sucre refinat 7 grams de menta Suc de 1/2 llimona 1 i 1/2 unces de rom Havana (o el rom que prefereixis) aigua mineral gel picat 1 branca de menta per decorar

tracking