MEDICINA ESTÈTICA

Els pílings mèdics (II)

L’àcid ferúlic té un control de la formació de taques

Els pílings mèdics (II)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui parlarem de l’àcid ferúlic, que és un derivat del fenol i és especialment interessant com a fotoreparador. Es caracteritza per les propietats antioxidants en protegir la pell dels radicals lliures i potenciar l’acció de la vitamina C i E i dels fotoprotectors propis de la pell. A més, controla l’activitat de la tirosinasa, enzim que afavoreix la formació de taques, i posseeix un efecte pro-apoptòtic o de degradació de les cèl·lules canceroses.

Si realitzem un píling amb àcid ferúlic i afegim enzims reparadors de l’ADN (fotoliasa, endonucleasa, exonucleasa), produïm un efecte reparador de l’ADN danyat. A més, podem potenciar l’efecte afegint zinc i aminoàcids, que ajudin a estabilitzar les cadenes d’ADN cel·lular i factors de creixement sintètics per ajudar a l’activació del fibroblast, cèl·lula de la pell encarregada de la síntesi d’elastina i col·lagen. Afegint àcid retinoic accelerarem el recanvi cel·lular de la pell amb la consegüent regeneració.

Aquests pílings, a banda de reparar les cèl·lules que han sofert un dany en el seu ADN per les radiacions solars o els radicals lliures, milloren les ceratosis actíniques, unifiquen el to de la pell i disminueixen les arrugues. Per això després de l’època d’esquí o de muntanya, i abans de les vacances a la platja, és un bon moment per a la realització d’aquest píling, obtenint una pell, a banda de més sana i saludable, que es podrà defensar millor de properes agressions: més tersa, suau i d’un color més homogeni.

tracking