Medicina estètica

Els pílings mèdics (I)

La pell de la cara pateix agressions repetitives

Els pílings mèdics (I)

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el nom de pílings mèdics ens volem referir a aquells que realitzem els metges estètics amb diversos objectius, habitualment per obtenir una millor qualitat de pell, un rejoveniment, o tractar lesions vasculars, l’acne inflamatori o les cicatrius superficials que deixa. Amb els pílings tractem de provocar un decapatge d’una o vàries capes de la pell, depenent de la intensitat del píling, amb una eliminació de la part de la pell danyada i una regeneració de pell nova. Els pílings els podem dividir en els físics i en els químics. Els pílings físics poden ser per fregament o per radiacions, categoria en què entren tots els làsers. Els químics inclouen tots els que realitzem aplicant diferents àcids, segons la patologia que volem tractar. Com més àcid sigui el pH, de més intensitat serà el píling. Poden ser en forma de gel o en forma de solució.

La nostra pell, sobretot la que queda al descobert com, per exemple, la pell de la cara, del coll o de les mans, pateix agressions repetitives, com ara les radiacions solars, l’acció del vent, el fred, el fum o la contaminació. Les radiacions ultraviolats, presents en els raigs solars, van provocant petites lesions a les cèl·lules de la pell, que ràpidament es transformen en una alteració de l’estructura de l’ADN cel·lular (fotoenvelliment). La pell es defensa de les radiacions creant melanina, el pigment pel qual adquirim una tonalitat morena més o menys fosca. Sempre que ens posem morens hi ha un dany a la pell, més o menys intens.

El resultat amb l’edat del fotoenvelliment és un engrossiment de l’epidermis, la formació de pigues o taques que poden ser més o menys profundes, les telangièctasis o petites venetes superficials, la formació d’arrugues fines i d’altres lesions cutànies sobreelevades com, per exemple, els condilomes, ceratosi, les berrugues o xantelasmes. També amb l’agressió solar la pell perd elasticitat i la seva translucidesa, adquirint una coloració més groguenca, i provocant finalment una atròfia i les consegüents arrugues i flacciditat.

Depenent del problema que volem tractar utilitzarem diferents àcids de diverses intensitats, però com que sempre provoquem un decapatge de la pell, sempre són en major o menor grau, un tractament antienvelliment.

tracking