x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Món animal

La reaparició de la llúdriga

Poden arribar a velocitats de 112 per hora nedant
La reaparició de la llúdriga

La reaparició de la llúdriga

La reaparició de la llúdriga

Actualitzada 12/04/2019 a les 18:41
    Mario Chimenea Biòleg
La rotunda actualitat en els mitjans informatius del Principat, la següent protagonista, s’ha convertit en un dels animals estrella que per sort juguen de nou en els nostres rius; bella, amorosa, la famosa llúdriga.
D’hàbits nocturns i sentint-se més còmodes a l’aigua que a terra, la natura les va dotar d’unes adaptacions úniques per a tal mitjà, especificitats com ara membranes interdactilars usades per impulsar-se, convertint-les així en venerades nedadores, en veritables torpedes que podem arribar a velocitats de fins a 112 quilòmetres per hora.

D’altres de les inusitades capacitacions naturals són unes fosses nasals i orelles que es tanquen automàticament al contacte amb l’aigua, permetent que aguantin fins a sis minuts submergides.

CARACTERÍSTIQUES
El seu cos es troba recobert d’un profús i impermeable pèl que li permet conservar l’escalfor corporal, de bell color marró, contrasta amb una característica taca blanca que adorna la seva gola.

Pel que fa a l’alimentació, el
principal aliment del qual se sustenten són els peixos, tot i que també mengen crustacis i amfibis.

La nostra famosa estrella és capaç d’adoptar una amorosa figura quan dorm a l’aigua, situant-se cap per amunt i enllaçant les seves mans, afalagadorament, amb les de la seva parella, perfeccionant així una escultura natural que ni tan sols el déu Heros superaria.
Com abnegats pares no escatimen els afalacs i afectes a la seva descendència, convertint-se des del primer mes de vida en ardus professors de natació, impartint intenses lliçons que els deixaran exhausts. Després d’aquest titànic esforç, els plançons bé mereixeran una reconfortant migdiada estirats sobre el ventre de la mare.

Actualment circula la fabulosa notícia de la recentment recuperació de la seva població a les nostres aigües, en les quals va arribar gairebé a l’extinció. Com a tal, aquesta sensible espècie s’identifica com un bioindicador natural de la qualitat de les aigües, associant l’augment en el seu nombre, probablement, a la instal·lació de depuradores més eficients, a la disminució d’abocaments tòxics i a la reducció de metalls pesants i organoclorats.
Preciós ésser, és tot un honor poder tornar a gaudir de la seva presència.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts