Medicina estètica

Tractar la cel·lulitis

La mesoteràpia és una tècnica molt utilitzada i segura per curar-la

Tractar la cel·lulitis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cel·lulitis la definim tècnicament com a paniculopatia edematofibroescleròtica, és a dir, una associació d’edemes, fibrosi i enduriment del teixit adipós, amb una afectació de la matriu extracel·lular. En la cel·lulitis hi ha una alteració vascular dintre del teixit greixós, fet que dona origen a un edema. També es produeix un augment de la lipogènesi, degut a la dieta i de caràcter hormonal, per això és més freqüent en les dones.

La mesoteràpia ha demostrat des de fa gairebé 50 anys que és un dels tractaments més eficaços per tractar la cel·lulitis. Entre els medicament que s’utilitzen en la mesoteràpia hi ha el silici orgànic, que actua sobre l’adipòcit, però que també regenera els elements fibril·lars i corregeix la típica pell de taronja. La pentoxifilina és un altre dels medicaments que s’utilitzen. Té activitat vascular, antifibròtica i lipolítica. El pacient es tracta, habitualment, segons els símptomes que presenta. Primer de tot s’actua sobre l’edema i la circulació, després sobre l’adipòcit i per últim reforçant la pell. És important tenir molta cura en l’asèpsia de la pell, i utilitzar un antisèptic d’ampli espectre abans i després de la sessió, per prevenir les infeccions per micobacteris i altres agents sapròfits.

Cal distingir la mesoteràpia d’altres tècniques que es venen com que tenen el mateix efecte però que no són mesoteràpia ni cap tècnica injectiva. Es poden trobar ofertes de mesoteràpia virtual, mesoteràpia sense agulles o mesoteràpia de tercera generació. Si els productes no són injectats no és mesoteràpia, i cal que siguin productes amb registre CE i autoritzats per injectar-se. El tractament de la cel·lulitis, en ser complex, se sol combinar amb altres teràpies com la carboxiteràpia, que és la utilització de diòxid de carboni o CO2 medicinal, gas amb gran capacitat de difusió, i que provoca un increment de la microcirculació local i una major aportació sanguínia a la zona i, a més, incrementa la síntesi de col·lagen si s’injecta intradèrmic, per la qual cosa millora la flacciditat cutània, les arrugues i també les estries. S’utilitza en casos en què hi ha un sobrepès o s’ha augmentat uns cinc quilos, i combinat amb una dieta equilibrada amb pocs hidrats de carboni durant sis setmanes s’obtenen uns resultats molt satisfactoris

tracking